Imatge de fons d'una persona conduint, juntament amb una altra imatge d'un carnet de conduir i una altra amb gest sorprès

El motiu pel qual la DGT no multarà els conductors que no tinguin el carnet

Mitjançant l'APP miDGT, el conductor pot mostrar aquest document en format digital, a més del permís de circulació i la fitxa d'inspecció tècnica del vehicle

La DGT ja no multarà els conductors que no portin el carnet de conduir a la cartera. Una mesura que va entrar en vigor l'any 2022 amb la nova llei de trànsit i que encara moltes persones desconeixen.

L'APP miDGT permet des d'aquell any disposar del document de conduir en format digital mitjançant el dispositiu mòbil.

Mitjançant aquesta APP podem accedir a les dades del vehicle, conèixer els punts, pagar multes o revisar la data de la ITV. Tot i que amb la llei recentment implantada, la DGT recomanava disposar del carnet físic. I és que moltes vegades l'agent no tenia lector QR o l'aplicació no estava adaptada al nostre dispositiu.

Aquest document inclou a més uns codis on s'especifiquen les limitacions d'un conductor. Un exemple és si el psicotècnic va concloure que necessitàvem ulleres per conduir.

Antigament, el Reglament General de Vehicles obligava els conductors a portar aquesta identificació, el permís de circulació i la fitxa de la ITV. A aquests tres documents se sumaven el 2008 la pòlissa de l'assegurança o el darrer rebut pagat. Però amb la normativa en vigor i ja actualitzada, ja no caldrà.

Entre les infraccions més comunes la DGT assenyala que una és no portar el carnet de conduir. Tot i que es tracta d'una infracció lleu, no portar aquest document a sobre sancionava el conductor amb una multa de 100 euros.

Avantatges de l'APP miDGT

Per beneficiar-vos d'aquesta mesura i no haver de disposar del carnet de conduir en format físic cal descarregar-vos l'APP miDGT. Un cop descarregada l'APP cal introduir les dades personals que es verificaran mitjançant l'enviament d'un SMS al telèfon mòbil.

Mitjançant aquesta aplicació l'usuari podrà accedir al pagament d'impostos o taxes o renovar-lo en cas que hagi de caducar. La DGT s'encarrega d'avisar si el carnet o la ITV estan a punt de caducar.

Una de les opcions que crida l'atenció és la possibilitat d'accedir a informació d'un vehicle o identificar quin conductor conduïa el teu vehicle.

L'APP miDGT es pot descarregar gratuïtament des de l'App Store per a dispositius iOS o des de Google Play per a dispositius Android. A més, hauràs d'estar registrat a Cl@ve per autentificar la teva identitat i que el procés es realitzi de manera segura.