Imatge de fons de diverses monedes d?euro i una altra imatge d?una dona sorpresa

La moneda de 2 € amb la qual pots pagar-te una escapada de cap de setmana

Algunes monedes d'euro també són molt apreciades pels col·leccionistes actuals, com es pot comprovar en aquest exemplar

Són moltes les monedes que poden multiplicar el seu valor amb el pas del temps. Els amants de la numismàtica sempre estan a la recerca de noves peces amb què poder omplir la seva col·lecció.

Tot i això, no totes les monedes i bitllets tenen valor en passar els anys. Algunes, com les pessetes, solen ser de les més ben valorades. Actualment, però, també es poden trobar euros a bon preu en portals especialitzats.

Aquesta moneda de 2 euros et pot fer guanyar un sobresou

Són molts els factors que fan que una moneda multipliqui el seu valor. Tot i que l'antiguitat és molt valorada, no és l'únic aspecte que cal tenir en compte. Les errades d'encunyació també fan que pugi el preu, per exemple, o les encunyacions especials o commemoratives.

En aquest cas, crida l'atenció aquesta moneda de 2 euros d'Alemanya feta a Munic. En una de les cares compta amb l'àliga, símbol de la sobirania alemanya. A més, va ser encunyada el 2008 i dissenyada per Heinz i Sneschana Russewa-Hoyer.

moneda 2 euros alemanya 2008
Aquesta moneda de 2 euros es pot trobar per 200 euros a eBay | uCoin, Getty Images

Per què aquesta moneda de 2 euros val més que altres

La raó principal per la qual destaca aquesta moneda alemanya és que està fabricada amb excés de metall. Això, que pot suposar un error per a molts, la converteix en una de les més buscades entre els col·leccionistes de monedes.

En concret, donant una ullada per portals especialitzats com eBay, la pots aconseguir per ni més ni menys que 200 euros. Sens dubte, una quantitat molt interessant que afegir al teu sou per donar-te aquest caprici amb què tant de temps portes somiant.

D'altra banda, com indiquen al mateix anunci, el valor d'aquest exemplar també rau en la seva escassetat. Tot i que està circulada, es pot trobar en bon estat de conservació, cosa que també fa que el preu augmenti entre els col·leccionistes.