Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El sol i la bonança continuaran dominant aquest dimecres

Dimarts plàcid arreu i molt suau a la costa amb màximes al voltant dels 20º

Les temperatures tornaran a assolir els 22ºC a la vall de l’Ebre i el vent de ponent reescalfarà l’ambient a la resta del litoral

Mapa del temps previst per aquest dimarts
Mapa del temps previst per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Aquest dimarts el temps seguirà sense grans complicacions. Predominarà un ambient poc hivernal  amb cel majoritàriament serè. Les temperatures s’acostaran als 20ºC al litoral i prelitoral després de moltes setmanes sense fer-ho. De fet, des del 4 de novembre que no ens apropàvem a aquesta xifra en molts indrets. Els propers dies el temps seguirà força tranquil, a l'espera que arribin  canvis més importants a finals de setmana. 

Molta suavitat diürna

Al llarg d’aquesta jornada tornarem a repetir els valors càlids  que aquest dilluns ja es van assolir a les Terres de l’Ebre. Malgrat que el matí encara serà fred i podrien aparèixer de nou algunes glaçades testimonials a l’interior del país i valls del Pirineu, al llarg del dia l’ambient assolellat predominarà durant tota la jornada i farà que els termòmetres remuntin clarament.

Les temperatures màximes s’assoliran a la vall de l’Ebre, on de nou es tornaran a superar àmpliament els 20ºC. Tot i això, a diferència del dilluns, aquest dimarts els valors propers als 20ºC s’estendran a molts altres indrets del litoral i prelitoral català a causa dels vents de ponent que arribaran més reescalfats.

El sol i la bonança continuaran dominant aquest dimecres
El sol i la bonança continuaran dominant aquest dimecres | Agustí Descarrega

Bandes de núvols prims sense més conseqüències

Pel que fa al cel, durant el matí encara quedaran alguns intervals de núvols prims combinats amb sol a la meitat est del país però tendiran a desaparèixer amb el pas de les hores i no implicaran més conseqüències.

Al migdia, farà sol a pràcticament tot el país i de cara a la tarda, una nova banda  de núvols alts i mitjosarribarà pel Pirineu occidental, on allà sí, l’arribada del front provocarà precipitacions a últimes hores de la jornada amb una cota de neu que quedarà al voltant dels 2000 metres.

Setmana tranquil.la a l’espera de canvis més significatius diumenge

Els mapes del temps segueixen insistint en una setmana molt plàcida assolellada amb bandes de núvols alts i temperatures més elevades del que tocaria per l’època. Tot i això, sembla que a finals de setmana podria arribar un canvi radical de temps.

L’anticicló es voldria ubicar al nord de l’Atlàntic i això permetrà que, altre cop, masses d’aire molt més fredes del nord d’Europa ens puguin tornar a afectar amb l’entrada del mes de desembre. Aquest nou canvi d’escenari meteorològic podria comportar un ambient gèlid i amb neu a cotes baixes. Tot i això, encara és aviat per concretar tot plegat. Caldrà seguir-ho.