Aquest dimarts el temps seguirà sense grans complicacions. Predominarà un ambient poc hivernal amb cel majoritàriament serè. Les temperatures s’acostaran als 20ºC al litoral i prelitoral després de moltes setmanes sense fer-ho. De fet, des del 4 de novembre que no ens apropàvem a aquesta xifra en molts indrets. Els propers dies el temps seguirà força tranquil, a l'espera que arribin canvis més importants a finals de setmana.
Molta suavitat diürna
Al llarg d’aquesta jornada tornarem a repetir els valors càlids que aquest dilluns ja es van assolir a les Terres de l’Ebre. Malgrat que el matí encara serà fred i podrien aparèixer de nou algunes glaçades testimonials a l’interior del país i valls del Pirineu, al llarg del dia l’ambient assolellat predominarà durant tota la jornada i farà que els termòmetres remuntin clarament.
Les temperatures màximes s’assoliran a la vall de l’Ebre, on de nou es tornaran a superar àmpliament els 20ºC. Tot i això, a diferència del dilluns, aquest dimarts els valors propers als 20ºC s’estendran a molts altres indrets del litoral i prelitoral català a causa dels vents de ponent que arribaran més reescalfats.
Bandes de núvols prims sense més conseqüències
Pel que fa al cel, durant el matí encara quedaran alguns intervals de núvols prims combinats amb sol a la meitat est del país però tendiran a desaparèixer amb el pas de les hores i no implicaran més conseqüències.
Al migdia, farà sol a pràcticament tot el país i de cara a la tarda, una nova banda de núvols alts i mitjosarribarà pel Pirineu occidental, on allà sí, l’arribada del front provocarà precipitacions a últimes hores de la jornada amb una cota de neu que quedarà al voltant dels 2000 metres.
Setmana tranquil.la a l’espera de canvis més significatius diumenge
Els mapes del temps segueixen insistint en una setmana molt plàcida assolellada amb bandes de núvols alts i temperatures més elevades del que tocaria per l’època. Tot i això, sembla que a finals de setmana podria arribar un canvi radical de temps.
L’anticicló es voldria ubicar al nord de l’Atlàntic i això permetrà que, altre cop, masses d’aire molt més fredes del nord d’Europa ens puguin tornar a afectar amb l’entrada del mes de desembre. Aquest nou canvi d’escenari meteorològic podria comportar un ambient gèlid i amb neu a cotes baixes. Tot i això, encara és aviat per concretar tot plegat. Caldrà seguir-ho.
- També et pot interessar: La tempesta tropical ‘Sebastien’ podria arribar a Irlanda dimarts