El sol dominarà aquest dijous amb més calor

Dijous radiant a gran part de Catalunya amb calor que torna a remuntar

El sol dominarà en conjunt i tan sols hi haurà alguns intervals de núvols anecdòtics a la tarda. Es tornaran a superar els 30º en alguns punts

El temps continua força tranquil i sense grans complicacions aquest dijous, però el sol s’imposarà amb més ganes i les temperatures remuntaran  després de la refrescada de dimecres, amb algunes màximes rondant, de nou, els 30º, xifra que aquestes últimes hores no s’ha assolit enlloc.

Pel que fa a l’estat del cel, fins a primera hora hi haurà alguns núvols baixos a la costa de Barcelona, però ràpidament s’imposarà el sol arreu amb un dia radiant, tret de zones del Pirineu i interior del nord-est, on es poden mantenir alguns intervals de núvols poc importants. A partir del migdia i durant la tarda, arribaran bandes de núvols alts i prims que tan sols decoraran el cel, mentre que creixeran nuvolades a zones de muntanya, sobretot al prelitoral, que no deixaran ruixats.

El sol dominarà aquest dijous amb més calor
El sol dominarà aquest dijous amb més calor | Xavi Cabo

 

Remuntada dels termòmetres

La muntanya russa tèrmica que vivim aquesta setmana continuarà el seu trajecte al llarg de les properes jornades. Després que dimarts de calor de ple estiu amb fins a 34º en alguns punts, aquest dimecres hem tingut una clara refrescada arreu, però dijous tornen a pujar els termòmetres amb la majoria de màximes entre 25º i 30º, si bé seran més altes a la vall de l’Ebre.  Els propers dies tornarà a fer calor atípica per l'època. 

Pel que fa a les mínimes, farà una mica més de fresca i moltes es mouran entre 14º i 19º al litoral i prelitoral, però a l’interior se situaran de 11º a 16º. No obstant, al Pirineu farà fred, amb valors per sota dels 10º a molts punts. Caldrà abrigar-se una mica en conjunt si sortim a primera hora al carrer. 

Calma amb algunes excepcions els propers dies

De cara als següents dies, la calma serà la gran protagonista del temps, però entre divendres i dissabte augmentaran una mica els núvols baixos a la costa i nord-est que poden deixar alguns ruixats o plugims  poc importants, dispersos i aïllats. Diumenge seria un dia més radiant arreu, mentre que les temperatures pujaran més les properes jornades.

També et pot interessar...