Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Les temperatures toquen sostre dimecres amb ambient més propi de l’abril

Es poden tornar a batre alguns rècords de calor en un mes de febrer rondant localment els 25º. L’ambient primaveral es mantindrà els propers dies tot i un descens tèrmic

Aquest dimecres toquen sostre les temperatures amb un ambient molt primaveral i càlid que ens farà recordar més aviat al mes d’abril que no pas al febrer. De fet, és probable que es batin alguns rècords pel que fa a calor en un mes de febrer, cosa que ja va passar el passat divendres i que s’està repetint per tot Europa. En alguns casos, es rondaran els 25º, podent-se superar aquesta xifra de forma local.  Els registres més elevats es donaran al prelitoral i a l’interior de Catalunya.

Tot plegat amb sol i tan sols algunes boires i núvols baixos matinals molt testimonials i locals a primera hora del matí a punts de la costa i en fondalades interiors que es dissiparan ràpidament. L’augment de les temperatures, l’anticicló ferm d’aquests dies i la contaminació creixent per l’estancament d’aire mantindran l’avís preventiu per contaminació a l’àrea de Barcelona que Medi Ambient ha activat aquest dimarts.

Temperatures molt altes per l’època

Les temperatures pujaran entre lleugera i moderadament a tot arreu, tant les mínimes com les màximes, tocant sostre aquest dimecres a causa de l’arribada d’una massa d’aire més càlida. Els valors seran molt alts per l’època amb ambient primaveral, inclús càlid, més típic del mes d’abril. Màximes entre els 20º i 25º en general, localment més altes, mentre que al Pirineu i al litoral es quedaran entre els 18º i 23º.

Pel que fa a les mínimes, també pujaran i hi haurà poques glaçades, tan sols algunes a les valls del Pirineu, on s’arribarà a -3º a tot estirar. De fet, a gran part de l’interior es mouran entre els 0º i 5º, mentre que al litoral l’ambient serà poc fred amb entre 7º i 12º. Hi haurà força amplitud tèrmica, és a dir, diferència entre les mínimes i les màximes.

Les temperatures baixen però continua la primavera avançada

De cara als propers dies, les temperatures aniran baixant de forma progressiva però es mantindrà l’ambient d’avançada primavera amb sensació suau o agradable al migdia. Sol en general amb tan sols alguns núvols alts i prims. Per veure ploure haurem d’esperar a la setmana que ve, tot i que encara és d’hora per confirmar tot plegat.