Imatge d'unes palmeres afectades pel vent

Canvi de temps aquest diumenge amb vent fort i més neu al Pirineu

Les ventades poden ser molt fortes a les comarques de Tarragona. Força sol en conjunt i la nevada a la cara nord pirinenca anirà baixant de cota fins a situar-se als 600 metres

Després d’un dissabte de temps molt plàcid, aquest diumenge tindrem un altre canvi de temps per l’arribada d’un front que portarà, sobretot, fort vent a la meitat sud de Catalunya, especialment a les comarques de Tarragona. A més, hi haurà més intervals de núvols al nord del país amb alguns xàfecs i neu a la cara nord del Pirineu. Força sol en conjunt amb temperatures més baixes.

Pel que fa al vent, el mestral entrarà amb molta força a tota la meitat sud del territori però serà especialment intens a les comarques de Tarragona on, inclús, es poden superar els 100 km/h amb facilitat a diversos punts.  Molt de compte amb tendals, roba estesa, objectes mal lligats als balcons o motos aparcades al carrer, entre d’altres, ja que poden caure.

La ventada també es deixarà sentir al sud de les comarques de Lleida i de Barcelona, mentre que al vespre també entrarà el vent de nord als cims del Pirineu i a l’Empordà. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat diverses alertes per vent. L’avís gros afecta totes les comarques de Tarragona i Lleida, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf, Alt Empordà, Solsonès i Berguedà. La taronja s’ha activat a totes les del Pirineu.

Sol, alguns xàfecs, temperatures més baixes i neu al Pirineu 

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt, sobretot per la ventada que escombrarà la nuvolositat. No obstant, hi haurà més intervals de núvols a la meitat nord de Catalunya i s’esperen alguns xàfecs de tarda al Pirineu, Prepirineu i entre Barcelona i Girona. Tot plegat amb una cota de neu al voltant dels 1.000 metres. Per la seva banda, a la cara nord del Pirineu es reactivarà la nevada amb una cota que passarà dels 1.300 metres als 600 al tard. Hi ha alerta per gruixos de neu de fins a 10 centímetres pel damunt dels 800 metres i de 30 centímetres a 1.500 metres en aquesta zona:

Si ens fixem en les temperatures, baixaran una mica més en general, tant les mínimes com les màximes, després de la bonança del dissabte. Tot i així, molts valors al migdia es situaran entre els 10º i 15º, si bé al Pirineu i punts de l’interior seran clarament més baixos. De nit tornarà a glaçar lleugerament a gran part del territori.

  • També et pot interessar: Mor un esquiador atrapat per una allau de neu a Baqueira-Beret

Propera setmana amb fred però poques precipitacions

Les temperatures tornaran a baixar força en l’inici de la propera amb un ambient de ple hivern. No obstant, de precipitacions n’esperen ben poques,  tot i que dimarts arribarien xàfecs amb força núvols que faran que la sensació de fred sigui marcada i, a última hora, la cota de neu podria rondar els 800 metres tan sols.