Imatge de pluja caient

Alguns canvis en el temps aquesta setmana, sobretot a partir de la Castanyada

Entre dimecres i dijous arribaran alguns ruixats. Seguirà el fred a primera hora, però el dia de Tots Sants podríem tenir un breu estiuet i més xàfecs després

Aquesta setmana el temps experimentarà alguns canvis, però no hi haurà grans estralls i no es veuen pluges generals i abundants a la vista. Ens creuaran diversos fronts més aviat desgastats que deixaran alguns ruixats, també de cara al cap de setmana llarg de Castanyada, mentre que les temperatures seran semblants amb algunes excepcions, ja que el dia de Tots Sants podríem tenir un estiuen breu i els xàfecs anirien a més aquest cap de setmana llarg de tres dies festius per a molta gent, coincidint amb l’arribada del mes de novembre.

De moment, la setmana la començarem amb força núvols dilluns, al matí més compactes com més a Ponent i a la tarda més a llevant. No obstant, de pluja no se n’espera, tret d’alguna gotellada molt aïllada. De nit farà fresca o fred, però les mínimes pugen una mica, mentre que de dia hi haurà pocs canvis o quedaran un pèl més curtes, amb màximes de 18º a 24º.

Alguns ruixats els següents dies

Entre dimarts i dijous creuaran nous fronts desgastats que, especialment entre dimecres a la tarda i dijous, poden deixar xàfecs febles i dispersos a diversos punts, sobretot en zones del litoral, prelitoral i Pirineu. No obstant, no s’esperen grans quantitats d’aigua, i tot plegat amb temperatures que no experimentaran grans canvis, amb fresca o fred de nit, però mínimes més altes allà on hi hagi núvols, i màximes suaus.

Estiuet i xàfecs pel cap de setmana de Castanyada

De cara al següent cap de setmana, que serà més llarg degut a que dijous al vespre celebrem la Castanyada i divendres és festiu, arribaran canvis potser una mica més destacats. Sembla que divendres, dia festiu, l’entrada d’aires més càlids del sud farà que, transitòriament, les temperatures pugin clarament i tinguem un breu estiuet amb algunes màximes per sobre dels 25º. 

No obstant, els dies següents es tornaran a normalitzar els termòmetres, i tot sembla indicar que entre dissabte i diumenge tindríem alguns xàfecs i, inclús, una tongada de pluges febles que passaria ràpidament. Tot i això, queden molts dies i haurem d’anar confirmant aquests canvis de cara a aquest cap de setmana llarg en què molta gent té tres dies seguits de festa. 

També et pot interessar...