Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Comença una setmana marcada per les temperatures altes, el sol i les boires

Els termòmetres continuaran pujant i entre dimarts i dimecres es superaran els 20º a molts punts. Les boires poden ser persistents a llocs de l’interior, especialment a Lleida

Després d’un cap de setmana molt tranquil a nivell meteorològic, aquesta setmana la començarem amb els ingredients típics de l’anticicló. El sol dominarà durant gran part dels dies a partir d’aquest mateix dilluns, també pel pont de la Puríssima, amb boires que cada vegada es faran més persistents a l’interior, especialment al pla de Lleida.

La notícia, però, serà la clara pujada de les temperatures, que s’enfilaran pel damunt dels 20º entre dimarts i dimecres a moltes zones del litoral i prelitoral, principalment, amb valors atípics per l’època. De fet, aquest dilluns moltes màximes es mouran entre els 15º i els 20º, localment més altes en algun tram de la costa. No obstant, encara es mantindran per sota dels 15º a punts de l’interior i de muntanya amb nit freda en general.

Pel que fa a l’estat del cel, més enllà de les boires a l’interior, el sol dominarà però continuaran creuant bandes de núvols alts i prims. De fet, a la tarda hi haurà més nuvolositat a la zona del Pirineu, especialment a la cara nord on no es descarta algun plugim durant la segona meitat del dia. Un cel que permetrà veure els propers dies la creixent pluja d’estrelles que tindrà el seu punt àlgid el 14 de desembre.

Boires cada vegada més persistents a l’interior

Un dels elements més característics del temps anticiclònic a casa nostra és la boira, que apareix durant la nit i el matí a moltes fondalades i planes interiors, valls i zones prelitorals. Aquesta serà la dinàmica dels propers dies. Atenció, però, perquè algunes d’aquestes boires poden ser persistents a partir d’aquest mateix dilluns al pla de Lleida. Molt de compte a la carretera.

Pont de la Puríssima plàcid amb temperatures poc habituals

Les temperatures seguiran pujant fins a finals de setmana, quan començaran a baixar de forma progressiva. Un ambient més propi de principis de tardor que no pas de desembre que coincidirà amb el pont de la Puríssima, tot i que de nit farà fred. Aquests dies festius per a molta gent estaran marcats per la bonança tèrmica i el sol. Sembla que la següent setmana podria començar amb més fred i algunes pluges.