Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Rosa Maria Sardà sobre els presos i exiliats: «No són víctimes de res»

L’actriu catalana ha assegurat que els dies 6 i 7 de setembre del 2017 es va cometre un delicte

Rosa Maria Sardà ha parlat sobre la situació a Catalunya i creu que els presos no són víctimes de res
Rosa Maria Sardà ha parlat sobre la situació a Catalunya i creu que els presos no són víctimes de res | CatalunyaDiari.cat

Contundents paraules d’una de les actrius catalanes més reconegudes del país. Rosa Maria Sardà, de 77 anys, es defineix com republicana, federalista i socialista, criticant en moltes ocasions els actes ocorreguts en els últims temps. Ara, en una entrevista realitzada al diari ‘El País’, l’actriu còmica i dramàtica, ha afirmat que els presos polítics «tenen molta cara i no són víctimes».

La germana del periodista Xavier Sardà, qui torna a la televisió envoltat d’una gran polèmica, va sorprendre tothom fa uns mesos quan, el 2017, va decidir retornar la Creu de Sant Jordi, la més alta distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, perquè mai va voler aquella distinció, tot i que admet que va ser divertit veure com els guàrdies es quadraven al seu pas. No obstant això, la va retornar, ja que Jordi Pujol, qui li va entregar,  «és un corrupte» i perquè «si no penses com ells, ets un mal català», ha afirmat l’actriu.

Els presos i els exiliats «no són víctimes de res»

En ser preguntada pel que està passant a Catalunya, Sardà ha deixat clar que no és capaç d’oblidar-ho «ni un sol dia» i ha afegit que «no poden continuar fent servir això de ‘seguim el mandat del poble Català’ perquè no és cert. Així no implementarem la República». També s’ha lamentat: «Ens han pres el pèl o què?».

L'actriu Rosa Maria Sardà, sobre els presos: estan fent xantatge
L'actriu Rosa Maria Sardà, sobre els presos: «Estan fent xantatge» | CatalunyaDiari

Per una altra banda, a més a més, l’actriu catalana ha afirmat estar a favor que els presos puguin sortir de la presó, «però si és un xantatge no, i ara estan fent xantatge» i, a més, ha afegit que «els exiliats tenen molta cara i molt victimisme», referint-se en el moment que van dir de proclamar la DIU, però en canvi diverses persones fan fugir, «no són víctimes de res, han escollit el seu destí».

Sardà afirma que ha viscut dues dictadures: Franco i Pujol

A més a més, entre altres temes més personals, també ha deixat clara la seva postura referent al que va passar els dies 6 i 7 de setembre del 2017. «Van cometre un delicte, no sé si tan greu com el que se’ls imputa, però el que sí que sé és que jo vaig vomitar perquè em vaig sentir totalment violentada. El delicte el van cometre», ha afirmat.

Finalment  també ha afegit que està enfadada amb els responsables del ‘procés’: «Però com poden pensar que poden implementar una república si la majoria del poble no vol?», o amb els joves que criden «fora els feixistes!» ha assegurat que «no saben què és viure una dictadura. Una dictadura franquista i després la dictadura del senyor Pujol».