Cada cop més fred en un dijous radiant arreu i boires a l’interior

Les temperatures aniran baixant els propers dies amb un ambient d’hivern i glaçades nocturnes més extenses. Vent a l’Empordà i boires persistents cada cop més gebradores

Aquest dijous, les temperatures màximes seran més baixes arreu i aquesta serà la tendència dels propers dies, amb un fred hivernal que s’allargarà fins la cavalcada de Reis. Seguirem sota la influència de l’anticicló i això farà que continuem amb el sol arreu i les boires persistents a Ponent i zones de l’Altiplà Central, on hi farà molt fred amb moltes boires gebradores.

Pel que fa al vent, seguirà bufant una mica el mestral a les Terres de l’Ebre però sobretot continuarà la tramuntana a l’Empordà amb cops forts o, localment, molt forts al nord de la zona. De fet, aquest dimecres ja s’han fregat els 120 km/h a Portbou o a l’Hospitalet de l’Infant. Això mantindrà el mar molt alterat a tota la Costa Brava on hi poden haver onades de fins a 4 metres d’altura. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activades les alertes en aquest sentit i Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Procicat pel temporal marítim.

Mapa d'avisos per mala mar per aquest dijous
Mapa d'avisos per mala mar per aquest dijous | Meteocat

 

Fred de ple hivern cada cop més accentuat

Aquest dimecres ja ha fet força fred de nit amb molts valors sota zero a gran part de l’interior, amb els -8º de Das, a la Cerdanya, com a dada més destacada. La tendència dels propers dies serà que, si bé les mínimes baixaran una mica més, les màximes ho faran amb més ganes amb termòmetres per sota dels 10º a migdia a gran part de l’interior i tan sols lleugerament pel damunt a prop de la costa. 

Aquest fred farà que dijous tornem a tenir boires gebradores a Ponent i zones properes, on la boira gebradora manté les temperatures més altes al voltant tan sols dels 3º. De nit glaçarà a moltes zones, inclús a moltes zones del prelitoral. Malgrat que estiguem sota la influència de l’anticicló, el vent del nord impulsat per les mateixes altes pressions injecta aire fred del centre d’Europa cap a casa nostra.

Les boires tornaran a ser presents a l'interior en un dijous més fred
Les boires tornaran a ser presents a l'interior en un dijous més fred | Rosa Tantiñà

 

Cavalcada de Reis amb un bon abric

Tot i que les temperatures tocaran fons divendres i pujaran una mica de cara al cap de setmana, la cavalcada de Reis estarà marcada per un ambient força fred en general i, per tant, haurem d’agafar un bon abric per veure arribar Ses Majestats. Tot plegat amb cel serè arreu i boires que no donen treva a Ponent i zones de l’interior.

  • També et pot interessar: El gener podria ser poc plujós i més càlid del normal