Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un patinet elèctric i el logotip de la DGT

Molt de compte amb els patinets: la Policia avisa d'errors que tenen multa assegurada

Els conductors de patinets elèctrics s'arrisquen a rebre una sanció de la DGT, si incompleixen la normativa

Els patinets elèctrics han esdevingut una opció popular per moure's per la ciutat. Són ràpids, econòmics i ecològics. Es tracta d'una manera molt atractiva de desplaçar-se de manera senzilla i eficient.

Tot i això, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha establert una normativa específica per al seu ús. I ves amb compte perquè incomplir aquestes regles pot acabar en el pagament d'una multa considerable.

3 infraccions en conduir un patinet elèctric per les que et multaran

Para atenció a algunes infraccions comunes en conduir un patinet i les sancions que comporten aquests actes. Una és l'ús del mòbil o auriculars mentre condueixes un patinet elèctric, cosa que està prohibida i és sancionada amb 200 euros.

No portar casc

Tot i que no a totes les ciutats és obligatori, la DGT recomana encaridament l'ús del casc en conduir un patinet elèctric. En algunes localitats, com ara Madrid i Barcelona, l'ús del casc és obligatori per a menors de 16 anys.

Pas de vianants amb persones circulant en diferents tipus de transport
Si no portes casc anant a patinet, et multaran | Europa Press

No portar casc pot augmentar el risc de lesions greus en cas d'accident. La multa per no portar casc és de 200 euros.

Circular per voreres i zones de vianants

Un dels errors més comuns és circular amb el patinet per voreres i zones de vianants. Segons la normativa de la DGT, aquests han de circular per la calçada o carrils bici, mai per les voreres. Aquesta infracció pot posar en perill els vianants i causar accidents i la sanció és de 200 euros.

Conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues

Conduir un patinet elèctric sota els efectes de l'alcohol o drogues és una infracció greu. La DGT aplica les mateixes normes que per als conductors de vehicles de motor.

Això vol dir que si et sotmeten a un control d'alcoholèmia i superes la taxa permesa, rebràs una sanció. La multa per conduir sota els efectes de l'alcohol o drogues pot variar entre 500 i 1.000 euros, depenent de la taxa d'alcohol en sang.

Per evitar multes i circular de manera segura amb el teu patinet elèctric, fes cas a la DGT i no et fiquis en problemes de manera innecessària.