Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Senyal d'entrada a la ITV i adhesiu de la Inspecció Tècnica de Vehicles en un cotxe

Els 5 motius pels quals pots acabar molt malament quan passis la ITV

T'arrisques a no passar la ITV si el teu cotxe no compleix les normatives de seguretat i emissions fixades per la DGT

La Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) és un examen obligatori que tots els conductors han de passar. L'objectiu és garantir que els seus vehicles compleixen les normatives de seguretat i emissions establertes per la Direcció General de Trànsit (DGT).

Realitzar un manteniment regular del teu vehicle és la millor manera d'assegurar-te que passarà la ITV sense problemes. I, si teniu dubtes sobre l'estat del vostre cotxe, és recomanable portar-lo a un taller de confiança abans de la inspecció. Tot i això, moltes vegades no se supera la prova per motius totalment evitables.

Els 5 motius pels quals et poden deixar sense passar la ITV

No passar la ITV pot resultar en multes i la impossibilitat de circular amb el vehicle. Sobre aquesta prova, avui t'expliquem les cinc raons més comunes per les que et poden fer enrere a la ITV i què necessites per aprovar-la. Aquests motius estan recollits en un estudi de l'Institut de Seguretat del Vehicle Automòbil Duc de Santomauro, de l'Universitat Carlos III de Madrid.

Problemes amb el sistema d'il·luminació

Un dels motius més freqüents pels quals els conductors no passen la ITV és degut a problemes amb el sistema d'il·luminació. Això inclou fars davanters i del darrere, llums de fre, intermitents i llums de matrícula.

Un taller on es realitza la ITV ple de cotxes
Pots no passar la ITV per diverses raons de pes | Jefatura de Tráfico

Si alguna d'aquestes llums no funciona correctament, és probable que no passis l'examen. Per evitar aquest problema, revisa tots els llums del teu vehicle abans d'anar a la ITV.

Pneumàtics en mal estat

Els pneumàtics són essencials per a la seguretat a la carretera. Si els pneumàtics del cotxe estan desgastats o presenten danys visibles, no passaràs la ITV.

La profunditat mínima del dibuix dels pneumàtics ha de ser d'1,6 mm. A més, assegura't que no tinguin talls, esquerdes o bonys. Revisa els teus pneumàtics regularment i canvia'ls si cal.

Frens defectuosos

El sistema de frens és un altre aspecte crucial que es revisa a la ITV. Si els frens del teu vehicle no funcionen correctament, no només no passaràs la inspecció, sinó que també posaràs en risc la teva seguretat i altres conductors.

Home preocupat mirant cap amunt i taller de ITV de fons
Molt de compte perquè aprovar la ITV no és gens fàcil | Jefatura de Tráfico, andres barrionuevo lopez

Els tècnics de la ITV comprovaran l'estat de les pastilles, els discos i el líquid de frens. Si notes que el teu cotxe triga més a frenar o escoltes sorolls estranys en frenar, és hora de portar-lo al taller.

Emissions contaminants

Les emissions contaminants són un factor important a la ITV. Si el teu vehicle emet més gasos contaminants dels permesos, no passaràs la inspecció.

Per evitar aquest problema, assegureu-vos que el sistema d'escapament i el catalitzador estiguin en bon estat. Realitzar un manteniment regular del motor també pot ajudar a reduir les emissions.

Defectes a la carrosseria

La carrosseria del vehicle també es revisa durant la ITV. Si el teu cotxe presenta danys significatius, com òxid, abonyegaments o parts soltes, és probable que no passis la inspecció. Aquests defectes poden afectar la seguretat del vehicle i s'han de reparar abans d'anar a la ITV.