Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de fons duna dona amb una tassa amb te, i una altra imatge duna dona amb mal de panxa, més una última imatge destacada en un cercle amb una persona tallant api

Es fa viral el te amb 3 ingredients que elimina tots els gasos i desinfla

Aquesta senzilla beguda no ha trigat a sorprendre a les xarxes socials, serveix per eliminar els gasos més molestos

És una de les sensacions més molestes a què ens hem d'enfrontar. L'aparició de gasos al sistema digestiu forma part del procés de digestió. Tot i això, el problema arriba quan aquest gas no s'elimina de la forma correcta.

Això pot desembocar en molèsties o dolors causats perquè els gasos es queden atrapats o no són capaços de moure's amb facilitat pel sistema digestiu. Per sort, hi ha alguns remeis casolans que et poden ajudar a sentir-te millor.

La recepta per preparar el te que elimina els gasos

Si vols desfer-te una vegada per totes d'aquesta molesta sensació a l'abdomen, a Instagram està causant furor una senzilla recepta que pots preparar de forma ràpida a casa:

Per elaborar aquest te només necessites tres ingredients: una branca d'api, una llimona i aigua. Quan ho tinguis, només ho has de posar tot a bullir durant cinc minuts i consumir, preferiblement, després dels àpats.

En cas que el malestar no desaparegui, no dubtis a consultar amb el teu metge, ja que potser necessites un tractament específic per al teu cas concret.

Els símptomes més comuns dels gasos

Com indiquen des de Mayo Clinic, dins dels signes o símptomes més comuns de gasos, o de dolors causats per aquests, destaquen els següents:

  • Dolor, rampes o molesta sensació de nus present a l'abdomen.
  • Eructes i expulsió de gasos de manera continuada.
  • Sensació de sacietat contínua o pressió a l'abdomen que causa inflamació.
  • Increment notable de la mida de l'abdomen, coneguda com a distensió abdominal.

De manera general, les persones solen expulsar gasos fins i tot 20 vegades cada dia. En aquest sentit, expulsar gasos, sobretot després de dinar, és normal. La cosa es complica, tot i això, quan no s'és capaç de fer-ho i apareixen els símptomes anteriors.

Poden aparèixer per diferents causes

D'altra banda, també cal conèixer quines són les causes principals de tenir gasos. En aquest aspecte, les més comunes són:

  • Ingesta d'aire.
  • Difusió de gas des de la sang.
  • Reaccions químiques a l'intestí.
  • Fermentació de carbohidrats que no han estat absorbits.

Hi ha, per la seva banda, certs aliments que causen més gasos que altres. És el cas, per exemple, dels llegums, algunes verdures, com la coliflor o certs cereals integrals. Així mateix, la intolerància a la lactosa o qualsevol altre tipus d'intolerància alimentària també poden provocar gasos a l'organisme.