Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de fons d'un policia i una altra de mà subjectant bitllets de 50 euros i una altra imatge d'un retrovisor

L'estafa que et pot sortir per fins a 1.500 €: la policia demana estar molt alerta

Si caus a l'estafa del retrovisor, t'intentaran enganyar per fer que paguis al moment una quantitat de més de 1.000 euros

Quan vas conduint per qualsevol carretera, has d'estar molt atent per evitar qualsevol mena d'accident. Però no només això, sinó que les estafes estan a l'ordre del dia, també per als conductors, i per això els Mossos han alertat de la famosa 'estafa del retrovisor'.

Una estafa de la qual solen ser víctima les persones grans, però cal estar molt alerta igualment, tingui l'edat que tingui el conductor. Els delinqüents escullen la víctima en qüestió i provoquen un accident contra el cotxe, fent malbé un retrovisor del vehicle de l'estafador.

A partir d'aquí, li fan veure que té la culpa de l'accident i li exigeixen cobrir amb diners una part del que suposarà arreglar el cotxe. Ho han de fer ràpidament, ja que segons els estafadors han de viatjar al seu país d'origen, perquè són estrangers.

La policia alerta del perill de l'estafa del retrovisor

Els Mossos d'Esquadra exposen que "una vegada saben el nom de la companyia asseguradora de la víctima simulen fer gestions per telèfon per descobrir com han de gestionar el document. I tot amb l'excusa que el cotxe és de lloguer d'un altre país".

"Els donen el telèfon perquè parlin amb l'asseguradora directament i es puguin informar dels tràmits necessaris". En el moment en què la víctima truca a l'asseguradora, aquesta parla amb un treballador que realment també està implicat en l'estafa. Li expliquen que és una gestió complicada i que genera un import econòmic alt.

Una agent ha explicat amb tot luxe de detalls aquesta estafa al compte de X dels Mossos. Els estafadors indiquen a la víctima que el més senzill és pagar l'efectiu allà mateix i després podrà recuperar els diners per l'asseguradora.

En cas d'accident, no confiïs en desconeguts i fes un comunicat amistós

Però això mai serà així, fan veure que la reparació té un cost total d'entre 1.200 i 1.500 € i si els paga, la víctima mai no tornarà a veure aquests diners. El consell vital dels Mossos és que mai no hem de fer cap ingrés en efectiu a persones que no coneguem.

Si es té qualsevol accident, és aconsellable fer un comunicat amistós. I si veus alguna cosa rara o notes que has estat estafat, has de trucar ràpidament al 112 per donar part d'aquesta situació.