Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un agent de la Guàrdia Civil, recolzat sobre una moto, i al cercle, uns bitllets de 50 euros

El canvi de la DGT que dispararà les multes a Espanya: prepara la cartera

La DGT busca, d'una vegada per totes, acabar amb l'alta sinistralitat a les carreteres del nostre país

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha anunciat tres noves mesures que, si no canvia res, entraran en vigor a finals del 2024 o a l'inici del 2025.

Aquestes normes tenen com a objectiu principal reduir la sinistralitat a les carreteres espanyoles, fita que persegueix la DGT des de fa anys. Fins que no ho aconsegueixi, l'organisme dirigit per Pere Navarro no descansarà gens.

Les 3 mesures de trànsit que vol implantar en poc temps la DGT

La veritat és que amb aquestes mesures s'espera que augmentin significativament les multes de trànsit, cosa que temen en gran manera els conductors. T'expliquem en què consisteixen aquestes mesures i com afectaran els conductors.

Prohibit circular pel carril esquerre en condicions adverses

La DGT té com a objectiu prohibir la circulació pel carril esquerre quan estigui nevant o el temps sigui dificultós per conduir. La DGT desitja que el carril estigui lliure perquè puguin circular, sense problema, des de les màquines llevaneu a altres per a l'assistència a la carretera.

Una mà subjectant diversos bitllets de 50 euros i de fons una persona amb volant d'un cotxe
Les multes seran més nombroses amb la implantació d'aquestes mesures | Pexels, Wikimedia

Obligació de portar sistemes d'assistència a la conducció

A partir del 2025, tots els vehicles nous hauran d'estar equipats amb sistemes d'assistència a la conducció, com ara la frenada automàtica d'emergència i el control de creuer adaptatiu. Aquests sistemes ajuden a prevenir accidents i a reduir-ne la gravetat. Els conductors que no compleixin aquesta normativa seran sancionats amb multes considerables.

L'obligatorietat d'aquests sistemes s'aplicarà a tots els vehicles matriculats a partir de juliol de 2025. La DGT està col·laborant amb els fabricants d'automòbils per assegurar que tots els models compleixin aquesta normativa.

90 nous radars de velocitat

La tercera mesura a implantar per la DGT en els propers mesos versa sobre la instal·lació de 90 nous radars de velocitat. D'aquest gairebé centenar de radars, fins a un 60% seran de tram i un 40% fixos.

Imatge de fons d?un carrer amb diversos cotxes aparcats i una altra imatge d?un home amb gest de dubtes i una exclamació al cap
Avui dia hi ha un gran nombre de radars a les carreteres espanyoles | Masson, Getty Images

Les noves mesures de la DGT per al 2025 busquen millorar la seguretat viària i reduir la sinistralitat a les carreteres espanyoles. Els conductors haurien d'estar més atents que mai per evitar sancions i contribuir a una conducció més segura.

Tot i que poden semblar estrictes, l'objectiu d'aquestes mesures és salvar vides i reduir els accidents de trànsit. El que has de fer és complir les normes per evitar multes i contribuir a una conducció més segura.