Efectius de la UME arribant a Pamplona el 20 de març de 2020

Els 3 pics de coronavirus que encara han d'arribar a Espanya

Segons indica el periodista Josep Corbella, Espanya ja ha superat el primer pic de l'epidèmia

La crisi del coronavirus ha creat molta incertesa entre la societat per tot el que encara ha d'arribar pròximament. I és que els casos de persones infectades no deixen d'augmentar en el conjunt del país, i això produeix nervis i malestar entre la població.

Malgrat que és impossible calcular amb certesa quina serà la xifra de contagiats durant les pròximes setmanes, tot apunta que Espanya ja ha superat el primer pic de l'epidèmia, o almenys així ho indica el periodista Josep Corbella.

Entre el divendres 13 i el dissabte 14 de març és quan hi va haver més contagis diaris; a partir d'aquests dies, i gràcies al confinament, el nombre de casos diaris ha disminuït. No obstant això, aquest fet no garanteix res, ja que encara queden tres grans pics a superar.

La pròxima setmana se superaria el segon pic

I és que, cap a finals d'aquesta setmana, hauria de disminuir la xifra de persones que es fiquen malaltes. Mentrestant, els números seguiran augmentant, ja que corresponen a les persones que van contreure el coronavirus la setmana passada.

Si tot va bé, a començaments de la pròxima setmana el nombre de casos diaris hauria de començar a minvar i, amb això, se superaria el segon pic

El següent pic s'ajornarà fins a l'abril

Entre una i dues setmanes després, però, és quan es començaran les complicacions de les persones que havien patit símptomes anteriorment i que, en aquell moment, serà quan requereixin ingressar a l'UCI.

Així doncs, aquests ingressos a l'UCI s'esperen per a la primera quinzena d'abril, i els pacients coincidiran amb molts dels qui estan sent ingressats ara, ja que el temps que han d'estar a l'UCI és entre dues i tres setmanes.

Per tant, i a causa de l'elevat nombre de pacients, aquest pic s'ajornarà fins a la segona meitat d'abril.

L'últim pic, el més dur i difícil

L'últim pic, el més dur i difícil de superar, és el de morts. I, sobre això, no hi ha feta cap classe de previsió o de càlcul, perquè es desconeix la magnitud a què pot arribar la situació.

Josep Corbella també insisteix que tot això es desenvoluparà d'aquesta manera en el millor dels casos. I és que, si l'epidèmia rebrota, els processos s'allargaran i seran molt més difícils de superar.