Efectius de la UME preparant-se per desinfectar l'Aeroport del Prat

La infermera de l’Hospital d’Igualada assenyalada com a origen del brot: «No vaig anar al dinar»

La sanitària diu que en tot moment va actuar correctament i demana una rectificació a la Conselleria de Salut

La infermera de l’Hospital d’Igualadaque ha estat assenyalada com  l’origen del brot de coronavirus ha assegurat aquest divendres a la tarda que ella  no va assistir al dinar de 80 persones on s’haurien infectat bona part dels sanitaris del centre hospitalari i que ha causat el confinament total dels municipis de la Conca d’Òdena. Per això, demana una «rectificació» a la Conselleria de Salut, que aquest divendres al matí ha afirmat de forma «incorrecta», segons ella, que un membre de la família inicialment infectada va acudir al dinar i va contagiar bona part dels assistents. A més, ni ella ni ningú de la seva família tampoc va anar a Itàlia, ha assegurat.

«L'origen exacte del cas índex no el sabem en el moment actual. Tota la resta de casos deriven del clúster inicial familiar que després contamina part dels assistents en aquell àpat i ells al mateix temps dins i fora de l'hospital transmeten la malaltia», ha dit el secretari de Salut Pública, Joan Guix, en roda de premsa.

La seva família tampoc va viatjar a Itàlia

En un comunicat, la dona admet que va ser la primera infermera de l’hospital a qui se li va detectar el coronavirus, el 9 de març, i que ella està «relacionada» amb el clúster familiar que va originar el brot. Va ser contagiada per una font «desconeguda», segons ella. «S’ha especulat que jo vaig assistir a aquell dinar, però aquesta afirmació és falsa», afirma, en relació a  l’àpat del 28 de febrer amb més de 80 persones.

Pel que fa a la seva actuació com a professional sanitària, ha explicat que en el primer moment que va tenir símptomes de malaltia van anar al CAP. Allà no van sospitar que pogués tenir la covid-19  ni li van fer cap prova. Li van donar la baixa i no va tornar a treballar fins que li van donar l’alta mèdica. «Crec que en tot moment vaig actuar correctament i no crec correctes les difamacions que circulen sobre alguna actuació imprudent per la meva part. També aprofito per donar ànims al personal sanitari i agrair la seva feina», conclou l’escrit.