Imatge de la senyalització d'una fletxa de carril en un carrer

El motiu «sexual» que ha portat un home a trencar el confinament a Catalunya

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra ha enxampat 'in fraganti' l'individu en plena matinada

Surrealista història la que s'ha viscut avui a Figueres. Un home ha decidit trencar el confinament de la capital de l'Alt Empordà, i ha estat enxampat 'in fraganti' en plena matinada per una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Trenca el confinament per un «servei sexual essencial»

Els fets han tingut lloc a quarts de dues, quan la policia catalana ha detectat un individu caminant pel carrer i s'hi ha acostat per demanar-li explicacions. En ser preguntat pels motius que l'havien portat a saltar-se l'estat d'alarma decretat a tot el país, l'home ha respost que havia d'anar a fer un servei sexual.

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, l'individu —que ha acabat denunciat— ha assegurat que era un afer «essencial», però això no li ha servit per evitar que els agents li apliquessin la sanció corresponent.

Un cop interposada la denuncia, la policia catalana ha demanat a l'home que tornés a casa seva.

Importants sancions per incomplir l'estat d'alarma

En aquest sentit, cal recordar que les multes per ignorar el confinament o no respectar l'estat d'alarma poden oscil·lar entre els 100 i els 600.000 euros, però que alguns delictes també poden suposar condemnes de tres mesos fins a un any presó.

També és important destacar que aquest mateix dimecres el govern espanyol va dur a terme alguns canvis en el Reial Decret que regula la situació actual, i que va aprofitar per aclarir aquells aspectes que no havien quedat prou definits.