Treballs de desinfecció contra el coronavirus per part de l'UME a València el 16 de març de 2020

150 persones amb coronavirus reben l'alta a Catalunya

Els primers diagnòstics de coronavirus es van registrar a finals de febrer

Un total de 150 persones diagnosticades amb la covid-19, la malaltia que causa el coronavirus, han rebut l'alta hospitalària a Catalunya des que es va iniciar l'epidèmia. Són dades facilitades aquest dijous pel Ministeri de Sanitat.

A Catalunya, el total de casos registrats de coronavirus s'eleva a 3.270, segons les últimes dades del Departament de Salut, amb 82 morts. Els primers casos de coronavirus a Catalunya es van confirmar l'última setmana de febrer.

Ara bé, en general l'Estat supera les mil morts i frega els  20.000 casos de coronavirus, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat. En total, han perdut la vida 1.002 persones, 235 en les últimes hores. Hi ha 19.980 contagiats, 2.833 més. Es tracta d'un increment del 16,5%, «substancialment menor» que dijous.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries,  Fernando Simón,  ha demanat anar amb molt de compte amb la interpretació de les xifres, perquè els casos confirmats, ha dit, «depenen de la sobrecàrrega dels laboratoris». Hi ha 1.141 persones ingressades a l'UCI. A la Comunitat de Madrid es registren 7.165 casos, amb 628 morts. Per darrere se situa Catalunya, amb 3.270 positius i 82 persones que han perdut la vida.

Més de 30.000 denúncies per incomplir l'estat d'alarma

El ministre de l’Interior,  Fernando Grande-Marlaska, ha explicat que des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma el conjunt de forces de seguretat han detingut 350 persones per saltar-se el confinament i s’han posat més de 31.100 denúncies.

En roda de premsa aquest divendres a la tarda a Moncloa, Grande-Marlaska ha lamentat que hi hagi «ciutadans insolidaris» que no respecten les mesures del confinament i ha remarcat que saltar-se-les «posa en risc la salut de tots». El ministre de l’Interior també ha contestat al president de la Generalitat, Quim Torra, que les mesures de confinament decretades pel govern espanyol són les «més dràstiques» d’Europa.