Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb una persona posant gasolina al cotxe i un cercle amb una mà subjectant diversos bitllets d'euro

Els 3 trucs de la DGT que mai fallen: estalviaràs força diners en benzina

Amb la benzina encara pels núvols aquests consells de la DGT resulten benvinguts per milers de conductors

El preu de la gasolina continua estant alt en comparació amb anys passats. Tot i que el combustible ha baixat dels 2 euros per litre de fa un temps, encara són molts els conductors preocupats per la seva butxaca. Aquí la DGT hi té una cosa a dir.

Actualment, la majoria de les estacions de servei ofereixen el litre de gasolina per un preu que ronda els 1,70 euros per litre. Per aquest motiu, des de la Direcció General de Trànsit (DGT) han llençat una sèrie de consells imprescindibles per estalviar.

Aquests són els 3 trucs de la DGT que et permeten estalviar diners en benzina

La DGT se centra a incrementar la seguretat viària, però també està preocupada per la butxaca dels conductors. Per això, ha compartit 3 consells imprescindibles per no malgastar diners alhora que augmenta la vida útil del vehicle.

Bon manteniment del vehicle

En primer lloc, l'organisme indica la importància que el vehicle romangui sempre en bon estat. Per això, resulta vital dur a terme un manteniment anual al teu taller de confiança. La importància d'això augmenta als vehicles més antics.

Quan el cotxe té un bon manteniment també és més eficient i consumeix menys combustible. A més, és molt important portar els pneumàtics amb la pressió adequada.

Imatge de fons d'un quadre de comandament d'un cotxe amb una imatge en primer pla d'un home preocupat
Accions com un bon manteniment del vehicle us poden ajudar a consumir menys combustible | Getty Images

Com indiquen des del RACE, si condueixes amb una pressió de 0,5 bars menys de la recomanada es pot incrementar el consum de combustible un 2% per la ciutat i un 4% a les àrees interurbanes.

Conducció eficient

Per conduir de manera eficient, és fonamental tenir en compte l'anticipació i la constància. En aquest aspecte, la DGT recorda que fins al 50% del consum de combustible pot dependre de la manera de conduir.

És vital mantenir una velocitat constant sense fer frenades o accelerades. El millor és accelerar de forma progressiva, usant la inèrcia del vehicle quan sigui possible. Per exemple, davant d'un semàfor en vermell, deixa anar l'accelerador abans per reduir la velocitat.

Conduir en marxes llargues

Un altre dels consells infal·libles de la DGT per estalviar combustible, així com un dels més efectius, és fer servir marxes llargues en conduir. Quan ho fas, fins i tot a la ciutat, podràs mantenir el motor en baixes revolucions. És a dir, reduiràs el consum.

En el cas dels motors moderns, ja estan dissenyats per funcionar de manera eficient a baixes revolucions. Això fa que no calgui esgotar les marxes curtes al màxim.

La DGT recomana que abans d'arribar als 50 km/h has d'engranar la 4a o 5a marxa. A més, si el teu cotxe no té sistema de Start/Stop, el millor és apagar-lo en detencions perllongades per no consumir de més.