Paisatge en posta de sol.

Dijous radiant amb més calor a l’espera d’un cap de setmana estiuenc

Les temperatures iniciaran una pujada que es notarà especialment a l’interior i nord de Catalunya amb més de 30º entre dissabte i l’inici de la propera setmana

L’estiu es va apropant i, coincidint amb els primers dies de juny, arribaran les temperatures més càlides del que portem d’any. La calor començarà a notar-se dijous, quan ja pujaran els termòmetres a gran part de Catalunya,  després d'un dimecres en què els termòmetres encara s'han contingut. Però serà sobretot el cap de setmana i l’inici de la propera setmana quan s’assoliran o els superaran els 30º a molts punts de l’interior. Tot plegat amb un cel radiant.

De moment, dijous gaudirem de sol a gran part de Catalunya durant tot el dia,  però tornaran a aparèixer alguns núvols baixos i nuvolades de tarda entre Barcelona i Girona que, a diferència de dies enrere, no deixaran precipitacions, sense descartar alguna gotellada molt puntual. Tot i la bonança i la previsió de calor dels propers dies, aquest dimecres encara hi ha hagut una enfarinada a les cotes altes del Pallars Sobirà  que ha deixat un paisatge blanc que acabarà desapareixent aquests dies. 

També hi haurà alguns núvols baixos matinals i boirines a l’interior a primera hora que acabaran marxant. Hi haurà algunes bandes de núvols alts i prims inofensius. La tramuntana bufarà encara al nord de l’Alt Empordà a primera hora, però acabarà desapareixent.

Les temperatures comencen a pujar amb ganes

Aquest dijous ja tindrem un ascens notori de les temperatures, amb la majoria de màximes entre els 23º i 28º, si bé a Ponent i a la vall de l’Ebre ja es poden assolir els 30º. Al Pirineu i al litoral l’ambient també serà més càlid amb entre 20º i 25º. L'excepció la trobarem al Camp de Tarragona, on el vent marítim encara mantindrà les màximes a ratlla. 

La calor diürna també vindrà acompanyada d’una pujada de les temperatures mínimes, que se situaran entre els 11º i 16º al litoral i a les Terres de l’Ebre, de 8º a 13º al prelitoral i de 6º a 11º a moltes zones interiors, localment més altes. Els punts més freds els seguirem trobant al Pirineu. 

Calor estiuenca a partir del cap de setmana

L’ascens de temperatures es consolidarà els següents dies, amb la previsió que pel cap de setmana i l’inici de la propera setmana tinguem ambient estiuenc amb la majoria de màximes entre els 25º i 30º, però a zones de l’interior i del prelitoral es poden superar aquestes xifres, sense descartar fregar els 35º a Ponent. Calor de ple estiu que tan sols quedarà més frenada a zones properes a la costa per efecte de la marinada, ja que l’aigua del mar encara està fresca. El sol dominarà arreu sense xàfecs.

També et pot interessar...