Els núvols aniran a més dissabte

Més núvols dissabte i xàfecs amb més fred diumenge

El temps més mogut serà diumenge a la meitat nord de Catalunya. Les temperatures baixaran entre 2 i 4 graus a l’espera de més canvis la següent setmana

El temps ja donarà els primers símptomes de canvis aquest dissabte, últim dia de novembre, amb l’arribada de més intervals de núvols que es faran més abundants amb els primers ruixats al Pirineu de Lleida a última hora. Tot plegat serà el preludi del canvi més contundent de cara a diumenge, primer dia de desembre, dia en què els xàfecs poden aparèixer a més punts i les temperatures tiraran cap avall. La següent setmana arribarien canvis més importants. 

De moment, dissabte els núvols aniran en augment a tot arreu i es combinaran amb el sol, si bé els més abundants seran entre la costa de Barcelona i de Tarragona, Ponent i nord-oest. La tarda serà més ennuvolada al nord de Lleida, on ja poden caure els primers ruixats. L’apropament del front provocarà aquest augment de la nuvolositat i de més vent del sud-oest a la costa.

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Temperatures encara altes per l’època

Pel que fa a les temperatures, es mantindran molt semblants a les dels últims dies amb ambient molt agradable al migdia. La majoria de màximes es mouran entre els 15º i 20º, si bé quedaran un pel més baixes a zones elevades de l’interior i al Pirineu. Una jornada, de nou, peraprofitar a l’aire lliure sense abrics.

De nit baixaran més els termòmetres, però continuarem amb un fred més aviat moderat a primeres hores. La majoria de mínimes se situaran entre els 6º i 13º a gran part de Catalunya amb glaçades restringides al Pirineu bàsicament.

Al llarg de la setmana arribaran alguns ruixats
Al llarg de la setmana arribaran alguns ruixats | Arxiu

Diumenge mogut i baixada de les TºC

A partir del vespre de i nit de dissabte, les pluges cauran al Pirineu i Prepirineu de Lleida amb una cota de neu d’entre 1.800 i 2.000 metres. També cauran els primers xàfecs per Ponent, mentre que fins al matí els ruixats escombraran tot Catalunya i poden caure a qualsevol punt, especialment al nord i interior. Seran febles en conjunt, mentre que el dia quedarà mogut amb alguns xàfecs entre Barcelona, Girona i Pirineu.  En canvi, el sol dominarà a Ponent i Tarragona. 

La cota de neu baixarà més i se situarà entre els 1.400 i 1.500 metres, si bé a la cara nord del Pirineu pot arribar a baixar fins als 1.200 metres. Tot plegat serà degut al canvi d’aires, ja que una massa d’aire més fred acabarà amb tanta suavitat i farà baixar les màximes entre 2 i 4 graus, situant-se la majoria entre 13º i 18º.

A l’espera dels canvis de la setmana que ve

De cara a la propera setmana, l’inici estarà marcat per una temperatura que baixarà una mica més,  però totes les mirades estan posades en la borrasca mediterrània que es passejarà entre Balears, País Valencià i Catalunya. Per ara, sembla que a casa nostra plouria entre dimarts i dimecres, tot i que els models afluixen avui les precipitacions. 

Les illes i València s’endurien el plat fort de la pertorbació, però encara queden dies i qualsevol moviment de la pertorbació farà decantar la balança. Ho haurem d’anar seguint amb molta atenció, ja que cap escenari està descartat i encara és possible tenir una regada general i abundant.