Gos Staffordshire Bull Terrier negre en un jardí

Més d'una trentena de propietaris catalans de mascotes anomenen Covid als seus gossos i gats

Malgrat això, els tres noms més comuns continuen sent Lluna, Kira i Nina

Més d'una trentena de persones han decidit anomenar les seves mascotes Covid, malgrat l'evident connotació negativa que la paraula pot tenir arran de l'epidèmia mundial. Un total de 36 persones han anomenat així els seus animals de companyia. En concret, 27 gossos i 9 gats, tal com relata 'RAC1', han rebut aquest nom enguany i fins ara cap animal es deia així. Cal assenyalar, però, que recorda bastant fonèticament a la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, Cobi, el pastor català creat per Javier Mariscal.

La cadena apunta que els tres noms més comuns per a gossos són Lluna (32.558), Kira (20.962) i Nina (12.620), seguits de Linda, Lola i Thor. En paral·lel, dos dels noms més posats als gossos es repeteixen per als gats: Lluna (3.224), Nina (2.619) i Lola (1.695). Els segueixen Coco, Simba i Mia. 

Des del 2010 s'han inscrit gairebé 800.000 gossos: 392.435 són femelles i 397.733 mascles. Paral·lelament, s'han inscrit 86.789 gats i 88.718 gates.

Buddy, la primera víctima canina del Covid-19

El passat juliol va morir el primer gos infectat per coronavirus als Estats Units. Es tracta de Buddy, un pastor alemany que va morir l'11 de juliol i al qual se li va detectar que tenia la Covid-19 ara fa sis mesos, en concret el passat abril.

Al Buddy li encantava jugar, nedar i sortir a passejar amb els seus amos, però a mitjans d'abril, quan tot just abans de complir set anys, va començar a tenir problemes respiratoris, tenia mucositat espessa al nas i respirava amb dificultat, expliquen des de 'NationalGeographic'. Sis setmanes després el pastor alemany es convertia en el primer gos confirmat en SARS-CoV-2 dels Estats Units, i lamentablement perdia la vida al juliol.

Tanmateix, Buddy no va ser l'únic de la família en contagiar-se, i és que unes setmanes abans que li arribés a ell, el seu propietari també va començar a tenir símptomes de la Covid-19. L'home va donar positiu també el mes d'abril, just abans de detectar-li al gos.

Els propietaris van explicar que lamentaven que no es dediqui temps a investigar els efectes del virus en els animals. De fet, no va ser fins al cap d'un mes de tenir símptomes, quan en Buddy ja s'havia deteriorat molt, havia perdut pes i es veia molt malament de salut, que van acceptar fer-li la prova.