Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge d'un termòmetre i flames de foc i un cercle amb la cara de Roberto Brasero

«36 graus»: Roberto Brasero avisa de les altes temperatures i en diu els dies

L'estiuet de Sant Miquel ens acompanyarà fins al començament d'octubre deixant temperatures molt elevades en alguns punts

El bon temps ens acompanyarà durant unes quantes jornades a Espanya amb motiu de l'estiuet de Sant Miquel. Roberto Brasero ja avisa de les altes temperatures que es registraran al llarg d'aquesta setmana. El reconegut meteoròleg d'Antena 3 assenyala a més a més el dia en què s'assoliran valors de fins a 36ºC.

Li crida especialment l'atenció l'increment important que experimentaran els termòmetres. «Tindrem de 5 a 10 graus més del que correspon a aquestes dates», explica en els seus pronòstics. A més, aquest augment dels valors tèrmics «es queda, almenys, fins al cap de setmana, i fins i tot potser més».

Roberto Brasero explica que amb força freqüència, en finalitzar l'estiu es registra un període de calor. Se'l denomina com a estiuet. Pel que fa a la durada, arriba a ser d'entre 3 i 15 dies i sol coincidir amb l'arrencada de la tardor.

El meteoròleg i presentador Roberto Brasero amb les mans a l'aire
Roberto Brasero indica que aquest estiuet s'allargarà almenys fins dimecres de la setmana següent | Atresmedia

Però, no sempre serà així, ja que també pot arribar més tard en el temps. L'expert meteoròleg també va incidir en els refranys i en el santoral coincidint amb l'estiuet de Sant Miquel. Tindrà lloc el pròxim divendres 29 de setembre.

Una dita popular diu que «pluja per Sant Miquel, pluja del cel». Un altre s'encarrega de confirmar això: «Al setembre, a final de mes, la calor torna una altra vegada». Les altes temperatures ens acompanyen des de principis d'aquesta setmana i el gran dubte és conèixer fins quan es mantindran.

El temps per als pròxims dies

Aquest dimarts està previst que els termòmetres experimentin una pujada a primera hora de la jornada. En zones de l'interior peninsular, l'alba resultarà força fresca, principalment a la meitat nord. A la tarda es preveuen uns valors tèrmics molt semblants als de dilluns.

Les temperatures aniran a més amb el pas de les hores. Dimecres s'espera una jornada totalment estiuenca, sobretot al Cantàbric i la vall de l'Ebre. A Bilbao es marcaran 33ºC, davant dels 32ºC de Saragossa o els 30ºC de San Sebastián.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Per tant, les diürnes augmentaran una mica més de 5 graus a l'extrem nord, mentre que les nocturnes també es veuran elevades. Dijous serà el torn de la meitat sud, que veurà com el mercuri es dispara de manera exagerada per a l'època. A Múrcia hi haurà 32ºC, a Huelva 34ºC i a Granada arribaran als 35ºC.

El cap de setmana anirà a més

A partir de divendres i amb vista al cap de setmana, tot fa indicar que es mantindrà aquesta tendència a l'alça. A gran part de la Península s'arribarà als 30ºC, depassant els 35ºC a la vall del Guadalquivir.

Roberto Brasero s'atura a Còrdova, on la màxima prevista per dissabte seran 36ºC a l'ombra. Per tant, serà un ambient típicament estiuenc, més propi d'agost que de setembre.

Els motius pels quals es produeix aquest canvi

La calor serà predominant durant almenys deu dies al nostre país. Ve motivat per «la presència d'una massa d´aire càlid sobre Espanya generada per la dorsal». A més de l'«efecte de reescalfament que té sobre ella l'acció de les altes pressions».

El popular meteoròleg d'Atresmedia indica que «sembla que els tindrem com a mínim una setmana. I potser fins i tot es prolongaran una mica més, fins dimecres» de la setmana següent.

A partir d'aquesta jornada és probable que «es trenqui aquest bloc anticiclònic que sembla que s'imposarà de moment». Per tant, ens esperen al voltant de deu dies d'estabilitat i sense precipitacions.