Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una dona a un caixer automàtic i la imatge d'un lladre a la part esquerra

El que et pot passar al caixer i t'ha d'alertar: et robaran sense que te n'assabentis

Compte en treure diners del caixer perquè podrien robar-t'ho tot

Les estafes al nostre país no deixen d'augmentar i és un problema que sembla no tenir solució de moment. La veritat és que són preocupants aquests fraus de tota mena que podem patir només fent un gest habitual en el nostre dia a dia.

Els ciberdelinqüents tenen entre cella i cella robar tots els diners a un cert tipus de ciutadans. En gran manera, ho aconsegueixen mitjançant els seus bruts estratagemes als caixers automàtics .

Parlem d'unes màquines que hem fet servir durant les últimes dècades, però que cada cop s'estan tornant més insegures per aquest mateix fet.

Si abans els ciutadans estaven espantats quan de vegades anaven a treure diners a un caixer automàtic i podien patir algun tipus de robatori o atracament, ara tot ha canviat.

Molt de compte en treure diners del caixer, et poden estafar en segons

El modus operandi dels amics de l'aliè ha variat de manera notable perquè ja no es fa servir la força o intimidació com abans. I és que els ciberdelinqüents campen a plaer d'una altra manera i hem d'estar ben alerta perquè no ens arruïnin el dia.

Noia traient diners d'un caixer automàtic
Treure diners en efectiu del caixer s'està convertint en una activitat de risc | Getty Images Signature

La veritat és que les estafes als caixers automàtics fa anys que es donen. A més, tot i que aquestes màquines són cada vegada més segures, precisament per evitar aquest tipus d'estafes que són molt desagradables de patir.

Però els ciberdelinqüents estan molt atents i s'aprofiten de gent innocent perquè saben que hi ha persones despistades que són les seves víctimes potencials

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Aquesta nova tècnica, amb l'objectiu de robar-te tots els diners possibles, es coneix com l'estafa del 'contactless'. Una nova forma de prendre't els diners que t'explicarem a continuació perquè vagis amb peus de plom a partir d'ara.

Podrien robar-te els diners si et despistes quan ets al caixer

Per executar-la, en un primer terme, els estafadors bloquegen les ranures en què s'insereixen les targetes de crèdit. Amb aquest gest tan senzill i que no apreciarem, aconsegueixen que la víctima només pugui retirar diners del caixer gràcies a la tecnologia sense cable avançada NFC.

Muntatge amb una dona introduint la targeta de crèdit en un caixer automàtic i un cercle amb una mà agafant diversos bitllets d'euro
Molt de compte amb la persona en qui confies quan vas a treure diners | Getty Images

A partir d'aquí, els estafadors és quan apareixen en escena per intentar ajudar la víctima a treure aquests diners. Però el que volen és estafar-los sens dubte el més que puguin.

I és que, de vegades, quan la víctima està acorralada i preocupada en no poder treure diners, acaba donant certes dades a l'estafador. Ho fa perquè així pugui retirar els diners a través d'aquesta funció esmentada NFC.

De vegades, poden anar dues persones a abordar la víctima perquè un tregui els corresponents diners mentre un altre despista la víctima.

Segueix aquests consells per evitar que et robin a la teva pròpia cara

Per això, has de tenir molta cura i estar molt atent per no caure en aquest tipus d'estafes tan comuns avui dia a la nostra societat. En primer lloc, no acceptis l'ajuda de desconeguts perquè pots acabar sense diners al teu compte bancari.

Si tens alguna incidència al caixer, sempre has d'intentar entrar a la sucursal bancària perquè t'ajudin. Així, segurament un encarregat o un simple empleat et resoldrà el problema en qüestió de minuts.

Si prefereixes no demanar ajuda dins de la sucursal, el més aconsellable és que vagis acompanyat d'un familiar pel que pugui passar. Sobretot, abans de fer qualsevol tipus d'operació, comprova si el caixer està actiu o no, perquè si està inoperatiu el millor és que en busquis un altre per no trobar-te amb un problema no desitjat.