Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una benzinera i un cercle amb un treballador amb un sortidor a la mà

És cert el que diuen de la benzina: el dia en què omplir el dipòsit és més barat

Pren nota del millor dia per estalviar-te uns euros al proveïment

El tema del preu del combustible és un assumpte que té preocupats milers d'espanyols i cada dia més. La pujada és imparable i no sembla que tingui ràpida solució.

Per tots és sabut que el preu dels carburants està pels núvols aquests dies. Els espanyols s'estan adonant que estem davant d'un moment en què el preu del dièsel i la benzina és prohibitiu. Per això aquest desemborsament tan elevat passa factura, i molt, a final de mes a milions de famílies.

Ara, el govern ha deixat de pagar als ciutadans corrents aquests 0,20 euros de descompte per litre que van tenir a bé abonar en els temps de pandèmia.

I és que els usuaris se les arreglen com poden per intentar trobar trucs per estalviar-se una mica de diners quan volen proveir el dipòsit del seu vehicle.

Descobreix el dia de la setmana que és més barat omplir el dipòsit

Estigues atent a l'article d'avui, perquè si estàs interessat a deixar de pagar uns quants euros a l'hora d'omplir el dipòsit, estàs d'enhorabona.

Muntatge amb una persona posant gasolina al cotxe i un cercle amb una mà subjectant diversos bitllets d'euro
Et revelem el dia de la setmana en què és més barat proveir | Getty Images, Maria Sbytova

En primer lloc, pot sortir-te més barat omplir el dipòsit acudint a les benzineres 'low cost' que ofereixen els preus més reduïts. Val a dir que aquestes marques són més barates que aquelles que tots coneixem com Repsol , Cepsa o BP, entre d'altres.

De vegades, busquem la benzinera que és més a prop perquè ens surti a millor preu el combustible, però no sabem localitzar-la com hauríem de fer.

Ara, a través de l'aplicació Google Maps, pots activar una pestanya on et pots trobar les benzineres que estan a prop teu amb el preu en qüestió. Es diferencia les unes de les altres per colors perquè sigui molt més senzill trobar aquelles on repostar deixant-te menys diners.

Els trucs més recomanables per estalviar quan omples el dipòsit del teu vehicle

Quan repostes, hi ha un truc que és el de la mànega del combustible. Molts usuaris creuen que prémer fins al final és la millor manera d'estalviar diners. Una creença que adreçarem de forma contundent.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

I és que res més lluny de la realitat, ja que si premem massa la pressió del sortidor provocarà que el combustible s'evapori abans. I estarem trobant menys gasolina per un preu idèntic. El millor és no tenir pressa i aprofitar cada gota de combustible al proveïment.

Muntatge amb diversos cotxes aparcats en bateria i una mà subjectant un sortidor d'una benzinera
Omplir el dipòsit s'ha convertit en tot un luxe a Espanya | Getty Images, Sorapong's Images

D'altra banda, hi ha un dia a la setmana en què és més barat omplir el dipòsit. Per això has de prendre nota per aprofitar-te'n com més aviat millor.

En primer lloc, has d'analitzar una mica en què es basa la llei de l'oferta i la demanda. Sabem que en el període de vacances el preu dels combustibles puja de forma considerable quan comencen les anomenades 'operacions sortida'.

Pren nota: dilluns a primera hora és el dia més barat per repostar

Però la veritat és que la resta de l'any passa una cosa semblant a l'estiu, per la qual cosa presta atenció a això. Els caps de setmana sempre és més car proveir, ja que és el moment en què més desplaçaments es donen al nostre país. Per això, si vols estalviar-te uns euros, tingues en compte que has d'anar a la benzinera els dilluns a primera hora del dia .

El principi de la setmana és la data idònia per omplir el dipòsit, sense deixar-te un ull de la cara. O sigui que ja saps, pren nota i si necessites proveir gasolina, ves a fer-ho dilluns que ve molt d'hora. Estalviaràs molt!