Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gasolinera de Repsol plena de cotxes

Repsol tira la casa per la finestra i et regala 200 € perquè estalviïs en benzina

Repsol oferirà aquest ajut a una sèrie de conductors

Repsol sembla disposat a tirar la casa per la finestra. Fa uns dies anunciava que duplicava les ajudes en els proveïments que es fessin a les seves benzineres i es paguessin a través de Waylet. Ara han decidit anar un pas més enllà amb una nova promoció, on arribaran a regalar fins a 200 euros als seus clients.

Aquesta campanya està orientada al fet que els conductors passin de funcionar amb benzina o dièsel, a fer-ho amb GLP o AutoGas. Es tracta d'una combinació de butà i propà que resulta menys contaminant i que, a més, implica menys cost per a l'usuari.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Des de la companyia energètica pretenen oferir una petita ajuda a tots aquells que es plantegin dur a terme aquesta transformació als seus vehicles. Es concedirà un incentiu que arribarà als 200 euros.

Amb tot això, Repsol busca incentivar l'ús de GLP com a alternativa al dièsel i la benzina. En principi, ofereix uns quants avantatges, entre els quals hi ha, per exemple, l'obtenció de l'etiqueta ECO de la DGT.

Muntatge amb una benzinera i un cercle amb un treballador amb un sortidor a la mà
L'incentiu de Repsol arriba als 200 euros | Getty Images, RossHelen

Per això caldrà que hagin fet el canvi a AutoGas i que l'any de matriculació sigui posterior al 2006, publica Noticias Trabajo. Per aprofitar aquest ajut, els interessats disposen fins al 31 de desembre de 2023 per sol·licitar-lo.

Expliquen que el GLP o AutoGas ja es fa servir en milions d'automòbils que compten amb motor de gasolina. Per funcionar amb gas liquat caldrà disposar de dos dipòsits. Per tant, qualsevol vehicle, sigui de benzina o dièsel, es podrà adaptar a aquest sistema.

Caldrà que es faci un procés de transformació del motor. A mitjà termini, el conductor agrairà aquesta modificació per l'estalvi en carburant, però també per la reducció de contaminació.

Condicions que cal complir per rebre l'ajuda de 200 euros

Per beneficiar-vos d'aquest regal de 200 euros, Repsol exigirà el compliment d'una sèrie de requisits. Un d'ells és que la modificació s'efectuï en un dels tallers inclosos dins de l'Associació de Transformadors de Vehicles.

A això se li unirà, a més, la necessitat de ser client de la companyia energètica i tenir descarregada l'aplicació Waylet. Aquesta quantitat de diners està pensada com una ajuda perquè els conductors puguin emprendre el canvi.

Muntatge amb diversos cotxes aparcats en bateria i una mà subjectant un sortidor d'una benzinera
Exigeixen la transformació a AutoGas per optar al xec de 200 euros | Getty Images, Sorapong's Images

Un cop compleixin totes aquestes condicions esmentades, serà el moment de sol·licitar l'incentiu. En primer lloc, han d'entrar a la pàgina web de Repsol AutoGas i prémer sobre 'Veure campanyes'. Un cop a dins, hi ha un parell d'opcions.

A la primera és possible consultar si el vehicle en qüestió es pot beneficiar d'aquesta promoció d'AutoGas. Per això caldrà aportar la documentació i emplenar uns formularis. A més, dins de la mateixa pàgina, hi ha disponible l'opció de 'Campanya de Transformacions'. Només caldrà fer clic sobre la pestanya que diu 'Completa el formulari'.

Com sol ser habitual en aquest tipus de campanyes, abans de completar el formulari i facilitar dades resulta essencial revisar les bases legals. Un cop l'interessat les accepti haurà d'adjuntar la factura que corrobori que ha realitzat el canvi esmentat a l'automòbil. A més, cal aportar la data de la transformació i el DNI del propietari.

Quan aquesta informació arribi a mans de Repsol, l'empresa la revisarà abans de donar el vistiplau. En cas que resulti acceptada se li farà arribar per mitjà d'un correu electrònic el xec de 200 euros. Amb aquest regal podrà fer el pagament de combustible a les estacions de la companyia una vegada que s'activi a l'app de Waylet.