Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues persones donant-se la mà i en primer pla una imatge de diversos bitllets apilats

El treball de 100.000 € a l'any per al qual no necessites haver anat a la universitat

Apunta els requisits per guanyar un 'sueldazo' sense estudiar una carrera

Quan ens enfoquem a trobar feina des de molt joves, sempre volem tenir les millors condicions professionals i econòmiques. Però, cal tenir en compte diversos aspectes per aconseguir-ho, a més que aquesta feina ens pugui agradar. Els diners que ens paguin per aquest també són un aspecte a valorar.

Alhora, un  altre factor que no hem de deixar de banda és la inversió que vulguem fer a curt o mitjà termini. En aquest cas, ens referim a una sèrie d'estudis per poder accedir més fàcilment a aquest treball.

Tots sabem que les professions més ben pagades al nostre país són aquelles que, en general, requereixen una carrera universitària de pes. Res és regalat, però amb afany i dedicació pot arribar a la teva vida la feina dels teus somnis, sobretot a nivell salarial.

Et presentem la feina amb un sou superior a 100.000 euros sense passar per la universitat

La veritat és que de vegades no necessitem els estudis universitaris per accedir a una bona feina. Avui et presentarem una feina on es cobren més de 100.000€ a l'any. Una per la qual no has d'haver anat a la Universitat en cap cas, un aspecte molt a tenir en compte.

Estem parlant de la professió de controlador aeri, a la qual pots accedir si estudies quatre anys i fas un màster. Això sí, no és un camí fàcil, de manera que hauràs de prendre't molt seriosament aquests estudis si vols realment ser un controlador aeri.

Pista d'avions i cercle groc amb controladors aeris
Treballar a un aeroport de controlador aeri et reportarà un bon salari | Getty Images Signature, Science Photo Library

Recordem que, per treballar de controlador a un aeroport , has de treure't una llicència i, per això, hauràs de passar tres fases. La primera és la formació inicial, seguida de la llicència d'alumne controlador i finalment l'anomenada formació d'unitat.

Un controlador aeri pot guanyar fins a 168.000 euros anuals de sou

Els estudis podries finalitzar-los en només sis mesos, si bé en finalitzar-los has de fer unes pràctiques de tres mesos amb 65 sessions en simulador.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Si vols treure-te'ls a Espanya, has de posseir el Batxillerat o un altre títol equivalent que permeti l'accés a la universitat. A més, també cal la nacionalitat d'un país de la Unió Europea i un nivell C1, o superior, d'anglès.

Muntatge d´un centre de control aeri amb persones treballant i una torre de control
Converteix-te en controlador aeri i guanya un sou major a 100.000 euros anuals | Getty Images, catalunyadiari.com, CocoSan

Per si no ho sabies, també pots opositar per aconseguir una plaça com a controlador aeri abans d'obtenir la llicència, però el més aconsellable és treure-te-la primer.

Això sí, tingues en compte que hi ha un altre aspecte important que hauràs de complir si no tens experiència al sector aeronàutic. El cas és que has de tenir una edat entre 21 i 28 anys per poder obtenir la llicència esmentada.

Apunta bé els requisits necessaris per convertir-te en controlador aeri

La veritat és que l'interval d'edat s'escurça força i n'has de ser conscient en tot moment. Tot tenint en compte que si no et trobes entre aquestes edats, no podràs optar a treballar amb aquest sou tan suculent.

Un sou que ja t'avancem, motiva tot aquell controlador aeri que es guanya la vida amb aquest tipus de feina. I és que al mes es poden guanyar 14.000€, per la qual cosa si fem un càlcul a nivell anual, estaríem al voltant dels 168.000€ de sou.

A més, tingues en compte que aquest salari podria ascendir encara més si li sumem les hores extres i els complements. Amb tot, crida l'atenció que una persona que estigui treballant com a controlador aeri pugui guanyar més en un mes que una altra que exerceix una feina més modesta tot l'any.