Les temperatures toquen sostre aquest dissabte amb calor extrema

Hi haurà més intervals de núvols que faran que l’ambient sigui més xafogós al litoral a l’espera que els termòmetres comencin a baixar

L’ONADA DE CALOR arriba al seu punt àlgid aquest dissabte amb un ambient asfixiant a gran part del país després que aquest divendres s'hagi cobrat la primera víctima mortal. De fet, a gran part del país es mantindran més o menys les mateixes temperatures, però a Ponent i a les Terres de l’Ebre inclús pujaran més amb 40º o més de màxima en alguns punts.

No obstant, hi haurà alguns intervals de núvols que el que faran és que l’ambient sigui molt xafogós a la costa amb nits encara una mica més càlides i de molt mal dormir, després de dues nits consecutives batent rècords de calor al litoral. A la tarda pot escapar-se algun ruixat molt aïllat al Pirineu.

La calor es mantindrà diumenge, amb la possibilitat que les temperatures baixin tan sols una mica. El segon dia del cap de setmana estarà marcat per l’ambient tòrrid, el sol, menys intervals de núvols i un augment dels ruixats i tempestes de tarda a la zona del Pirineu. 

Es mantenen les alertes per onada de calor

Aquest dissabte es manté l’alerta taronja per calor extrema  per part del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a tot el litoral, prelitoral i gran part de l’interior, zona on només Osona, el Moianès, el Berguedà i la Garrotxa tenen un avís més baix de color groc. Protecció Civil també manté l’alerta per onada de calor arreu excepte al Pirineu. 

En general, s’espera que gran part del país assoleixi màximes d’entre 33º i 38º, però a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es tornaran a assolir o superar els 40º de forma puntual. A la costa farà molta xafogor amb un ambient asfixiant i nits de molt mal dormir. 

Mapa d'avisos per calor extrema aquest dissabte
Mapa d'avisos per calor extrema aquest dissabte | Meteocat

 

Diumenge sense grans canvis a l’espera que baixin les temperatures

De cara a diumenge, seguirem amb sol i molta calor arreu, però els termòmetres ja no pujaran més o, inclús, baixaran tan sols una mica. A la tarda hi haurà més tempestes i ruixats de tarda al Pirineu.

Però quan acabarà la calor? Segons indiquen els mapes, dilluns i dimarts ja anirà a la baixa el termòmetre poc a poc, però haurem d’esperar a partir de dimecres per respirar millor amb calor més normal per l’època i un possible increment de la inestabilitat.