Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un supermercat.

Cinc marques espanyoles que ja no trobaràs als supers aquests dies

Alguns poductes bàsics desapareixen de manera temporal dels supermercats

Algunes de les marques d'alimentació i begudes més prestigioses del país deixaran de tenir presència als supermercats. Serà de manera temporal, fins que se solucioni el conflicte amb els transportistes, que compleixen el 9è dia de vaga. La situació comença a resultar especialment greu, assenyalen les patronals del sector alimentari.

Diferents organitzacions que aglutinen les indústries del sector demanen una solució immediata al govern. Demanen una «intervenció urgent en un conflicte que ha esdevingut un problema d'Estat». L'«impacte sobre l'economia i els ciutadans» és evident i ja «no admet demora».

Les empreses d'alimentació es troben en un «clar risc d'abastament». A més, estan en perill molts negocis i «més de 100.000 llocs de treball».

La situació tampoc no és gaire millor en altres àmbits de l'economia nacional. La Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció també adverteix del mal que provoca l'atur a aquest sector. Afecta el subministrament de peces i agreuja encara més el retard en l'aprovisionament de vehicles.

A la mateixa línia s'han pronunciat els distribuïdors de ceràmica i materials de construcció. No descarten que durant els pròxims dies hagin de paralitzar la seva activitat davant del desproveïment.

Imatge dels prestatges d'un supermercat pràcticament buits per la vaga de transportistes a Espanya.
Moltes marques de prestigi desapareixeran dels supermercats. | Europa Press 

Les diferents patronals insisteixen en la necessitat de garantir la seguretat i el dret a treballar dels transportistes que no es vulguin sumar a l'atur. També sol·liciten que aquells que el recolzen no coaccionin la resta ni impedeixin la lliure circulació de mercaderies.

La situació cada cop és més preocupant, principalment per la tasca dels piquets i per l'absència de serveis mínims. Són moltes les companyies i les cooperatives que s'han vist obligades a aturar els seus processos de fabricació. És el cas d'algunes molt conegudes com ara Cuétara, Conserves Calvo, Azucarera, Dcoop o Agrosevilla.

Durant els pròxims dies, és possible que els consumidors trobin a faltar aquestes marques a les prestatgeries dels supermercats. Però no seran les úniques, ja que n'hi ha d'altres que podrien seguir el mateix camí en qüestió d'hores.

Així ho van advertir Danone, Heineken o Lactalis. En el cas de la primera, va avisar que les mesures seran immediates. Si no es recupera la normalitat en el transport, haurien d'aturar la feina a les quatre plantes de lactis i a les tres d'aigua.

Explicaven que «si no s'arriba a un acord en les pròximes hores, es veuran obligats a prendre la dràstica decisió d'interrompre el procés de recollida de llet». Això afectaria el procés de producció de les fàbriques i finalment la cadena de distribució.

Fotomuntatge d'una prestatgeria de suepermercat mig buida i un camió
La vaga de transportistes podria desembocar en un desabastiment de productes.   | Catalunya Diari 

Assenyalen que han intentat mantenir la normalitat fins ara, però ara s'enfronten a un període d'inestabilitat «inaudit». Les aturades estan afectant el subministrament de matèries primeres com la llet.

Productes que faltaran a supermercats i bars

Però la vaga de transports també afecta el sector de les begudes. Des de Heineken han advertit de l'impacte que té l'aturada sobre les operacions i els clients. Apunten que si no s'acaben les aturades de forma immediata, seran incapaços de servir els seus productes a supermercats, bars i restaurants.

A Mahou San Miguel també han vist alterat el ritme de producció. Intenten continuar amb la seva tasca encara que cada vegada els resulta més complicat. Millor sort va córrer Estrella Galicia.

Aquest dilluns van evitar el tancament de la fàbrica després que rebessin la matèria primera que necessitaven amb urgència. La Guàrdia Civil va haver d'escortar un comboi de 18 camions des de Zamora a la Corunya.

En vista dels anuncis d'aquestes marques, el ministre d'Agricultura entén que «tenen l'obligació de dir què pot passar». Incideix que «o intentem aixecar ponts o la situació serà molt complicada».