Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els taxistes tornen al carrer a Barcelona per la pujada del preu dels carburants

Una nova vaga col·lapsa ara mateix Barcelona: talls, una marxa lenta i 800 cotxes junts

Els taxistes inicien una marxa lenta a Barcelona i diuen que tornaran a acampar a la Gran Via si no reben ajudes directes per compensar la pujada de preus dels carburants

Primer van ser els transportistes i ara és el torn dels taxistes. La marxa lenta del col·lectiu per protestar contra l'escalada de preus dels combustibles ha començat aquest dimecres al matí, poc abans de dos quarts d'onze, a l'Aeroport del Prat i ja es dirigeix cap al Parlament.

Segons els organitzadors, hi participen al voltant de 800 vehicles tot i que confien que un cop al centre de la ciutat se n'hi afegiran més. 

El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, ha demanat ajudes com les aprovades per la pandèmia i ha advertit que, en cas contrari, podrien iniciar una altra protesta estacionant els taxis enmig del carrer com ja van fer el 2018 a la Gran Via. La marxa està encapçalada per set tractores de camió en representació dels transportistes, alguns dels quals ja encadenen deu dies de protesta.

Taxistes a Barcelona
Nova protesta a causa del preu del carburant. | ACN

Els taxistes, cap al Parlament

Els taxistes, acompanyats d’una desena de camions, en el desè dia de vaga dels transportistes, han sortit a les 10.25h, més de mitja hora més tard del previst, i han passat primer per la terminal d'arribades de l'aeroport, conegut entre el col·lectiu com el 'tub', Aleshores  han enfilat cap a un polígon del Prat de Llobregat per reagrupar-se i dirigir-se a la C-31 en direcció al centre de Barcelona i al Parlament.

Abans d'iniciar la marxa, Álvarez ha destacat en declaracions als mitjans que la protesta té el suport de totes les associacions del taxi.

Taxistes i transportistes, a l'uníson

El líder d’Élite Taxi ha explicat que han tornat a sortir al carrer perquè «no poden respirar» amb una caiguda de la facturació del 50% respecte el 2019 i un increment dels costos del 60% en l’últim any. 

Imatge de la vaga de transportistes que està tenint lloc a Espanya durant el març de 2022
La vaga de transportistes posa en quadre el subministrament als supermercats. | EP

«Tot puja i les tarifes només s’han incrementat un 2,8%. Sinó les volen tornar a apujar per no repercutir-ho als consumidors, ens hauran de donar ajuts directes», ha afegit.
Álvarez ha deixat clar que «és moment d’ajudar al sector» perquè sinó se’ls obligarà a tornar a parar el servei un cop més amb una vaga.

«Tot puja»

L’Associació Taxi Companys és una de les que a última hora s’ha sumat a la marxa lenta. El seu portaveu, Luís López, ha explicat que l’Associació Nacional del Taxi, de la que en formen part, s’ha reunit dos cops en els darrers dies amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i que s’han esperat a conèixer la seva postura per participar o no en la protesta. 

López ha destacat que el gran objectiu d’aquest dimecres és enviar un missatge clar a les institucions per forçar-les a ajudar el sector del taxi.