Galeres fresques

Les 5 millors maneres de cuinar la galera

Et proposem unes receptes perquè treguis tot el profit d'aquest crustaci de la costa mediterrània, tan aclamat i de temporada

Si parlem de la dieta mediterrània, no podem passar per alt la galera, sobretot  durant els mesos de gener i febrer. Un crustaci (Squilla mantis) de la costa mediterrània que està ple de proteïnes d'alta qualitat, vitamines i minerals. És baixa en calories, ja que té un alt contingut en aigua i per tant, de fàcil digestió. La pesca de la galera es pot trobar per tota la costa catalana, però destaca la gran qualitat de producció a la zona del Delta de l'Ebre. 

Un marisc espectacular i irresistible

Tot i la seva mala fama, per culpa de la dura closca i la seva estructura punxant, és un marisc amb un gust espectacular i irresistible de ser degustat. La millor tècnica és consumir-la en el sentit que va del cap a la cua, així evitarem aquestes punxes. 

Habitualment, la relacionem amb els  fumets i els arrossos, ja que és molt gustosa. Però també podem trobar diferents maneres d'assaborir i cuinar aquest marisc, a la planxa, fregit, bullit, guisat, etc. Et proposem una llista de receptes perquè puguis provar diferents plats.