Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El vent serà molt intens aquest cap de setmana en alguns llocs

Tornen les fortes ventades, ruixats de nit i més fresca: el temps segueix boig dimarts

El vent pot ser intens en comarques del centre i sud de Catalunya. Entre la nit i matinada pot ploure feblement a qualsevol punt, però el sol dominarà de dia

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

El temps continuarà ben mogut i canviant aquest proper dimarts i, després d’un dilluns en què el vent ha afluixat i les temperatures s’han disparat al migdia amb entre 25º i 27º a Ponent i l’Ebre, aquest segon dia de la setmana tornen les fortes ventades, baixen clarament les temperatures i de nit pot ploure a molts llocs.  Una muntanya russa meteorològica que continuarà els propers dies.

Sens dubte, el vent tornarà a ser el protagonista dimarts i es deixarà senti a totes les comarques de Tarragona, gran part de les de Barcelona i pla de Lleida, així com altres zones del territori de forma més feble. Les ràfegues poden ser fortes o molt fortes, de nou, a zones elevades, Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, on es poden assolir o superar els 100 km/h.

Ventades també de fins a 70 o 80 km/h en àrees poc habituades al vent, com en alguns indrets Barcelona. Per tant, tornem a extremar les precaucions i la prudència, ja que poden caure branques d’arbres o objectes mal fixats en balcons i terrasses. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té alertes activades en aquest sentit:

Mapa d'alertes per vent de color groc per aquest dimarts
Mapa d'alertes per vent de color groc per aquest dimarts | Meteocat

Xàfecs de nit, neu al Pirineu i força sol de dia

Pel que fa a l’estat del cel, el pas d’un front farà que entre la nit de dilluns i la matinada de dimecres caiguin ruixats febles a qualsevol punt  d’oest a est que desapareixeran ràpidament al matí. A la cara nord del Pirineu quedarà un dia més mogut amb xàfecs que es mantindran i una cota de neu que baixarà fins als 1.500 metres. 

No obstant, durant gran part del dia el sol dominarà en conjunt, si bé creuaran bandes de núvols alts i prims arreu, especialment a la tarda, mentre que creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya.

El vent serà molt intens aquest cap de setmana en alguns llocs
El vent serà molt intens aquest dimarts en alguns llocs | Catalunya Diari

Temperatures cap avall i fred d’hivern a la vista

Si ens fixem en les temperatures, tornaran a baixar clarament dimarts i continuarem en la muntanya russa tèrmica  d’aquests dies. Per tant, passarem de la calor excepcional de dilluns a màximes d’entre 17º i 22º al litoral i de 12º a 18º a la resta. Un ambient clarament més típic de tardor.

De nit també farà més fred amb moltes mínimes entre 4º i 9º, tot i que al litoral es mouran de 10º a 15º i al Pirineu farà encara més fred amb glaçades a diverses zones, tant als cims com en moltes valls.

Tot plegat serà el preludi de la baixada brusca de temperatures que s’espera a partir del divendres i durant el cap de setmana i que ens portarà un ambient d’avançada tardor o, inclús, d’hivern, amb fred a tot arreu, alguns ruixats i nevada al Pirineu que pot arribar a baixar fins als 1.000 metres. Una situació que, sens dubte, haurem de seguir amb atenció, ja que seran els dies més freds que tindrem des de l’hivern o primavera anteriors. 

També et pot interessar...