Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alguns manifestants han cremat fotos del rei

Els Bombers apaguen la foguera i es dissol la manifestació a la Diagonal de Barcelona

La princesa Elionor ha sorprès amb un discurs en català durant la gala dels Premis Princesa de Girona

Actualització 04/11/2019 a les 22.24 hores

Els Bombers de Barcelona han entrat a pagar la foguera i la protesta contra la presència del rei a Barcelona  s'ha donat per finalitzada.

Actualització 04/11/2019 a les 21.20 hores

Els manifestants han fet una  foguera a la Diagonal. 

Actualització 04/11/2019 a les 20.50 hores

Després del discurs del rei Felip VI durant la gala dels Premis Princesa de Girona, els CDR han cridat a intensificar els talls per «deixar-li ben clar que no és benvingut». 

Actualització 04/11/2019 a les 20.39 hores

Per la seva part, el rei Felip VI també ha pronunciat el seu discurs on s'ha referit als aldarulls que s'han produït en les últimes setmanes a Catalunya arran de la sentència del procés: «La violència i la intolerància no tenen cabuda a Catalunya».

Actualització 4/11/2019 a les 20.20 hores

La princesa Elionor ha pronunciat aquesta nit el seu primer discurs  i ho ha fet durant l'entrega dels premis Princesa de Girona.  Elionor ha pronunciat una part del discurs en català.

Actualització 04/11/2019 a les 19.50 hores

Els manifestants  han encès una gran foguera amb retrats del rei  durant la concentració de protesta contra la presència del rei Felip VI.

Actualització 04/11/2019 a les 19.33 hores

Desenes de persones han cremat fotos del Rei i banderes espanyoles –també alguna franquista-  durant la concentració de protesta a l'entorn del Palau de Congressos de Barcelona per la visita de la família reial aquest dilluns. A banda de cassolades i xiulets,  hi ha hagut alguns enfrontaments entre manifestants i persones que volien accedir al recinte, com el regidor del PP a l'Ajuntament Josep Bou.

Alguns manifestants han cremat fotos del rei
Alguns manifestants han cremat fotos del rei | Cedida

Durant la crema de fotos del Rei, a la qual han convidat l'ANC i Pícnic per la República com a cloenda de la mobilització, s'han cridat consignes independentistes. Amb tot, des d'Arran s'ha convidat a fer una acció similar a les vuit del vespre, també cremant fotos del Rei i amb  una «gran cassolada», igualment a l'entorn del Palau de Congressos.

Actualització 04/11/2019 a les 18.44 hores

L'acte dels Premis de la Fundació Princesa de Girona ha començat amb mitja hora de retard  respecte de l'horari previst. El presentador de la cerimònia és Andrés Salado, premi FPdGi i Lettres 2016.

Uns 500 manifestatnts protesten contra el rei davant del Palau de Congressos a Barcelona
Uns 500 manifestants protesten contra el rei davant del Palau de Congressos a Barcelona | Cedida

Actualització 04/11/2019 a les 18.44 hores

L'acte dels Premis de la Fundació Princesa de Girona ha començat amb mitja hora de retard  respecte de l'horari previst. El presentador de la cerimònia és Andrés Salado, premi FPdGi i Lettres 2016.

Actualització 04/11/2019 a les 17.42 hores

Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han amenaçat en carregar contra els manifestants  que hi ha davant la porta lateral del Club de Polo el qual està connectat amb el Palau de Congressos.

Unes 500 persones s'han concentrat a partir de les quatre de la tarda per protestar contra la presència del rei Felip VI, que participarà aquest dilluns en un acte organitzat per la Fundació Princesa de Girona. Un fort desplegament policial manté blindat tot l'entorn del Palau de Congressos. Els manifestants  intenten impedir l'accés d'alguns dels convidats  que volen accedir a l'edifici.

Diverses vies tallades

De fet, els antidisturbis de la BRIMO dels Mossos d'Esquadra han realitzat un cordó policial que ha tallat l'avinguda Diagonal ja poc abans de les quatre de la tarda, quan hi havia uns 40 manifestants. A més, també s'ha tallat la B-23 i la sortida 11 de la Ronda de Dalt. Els manifestants, convocats per col·lectius independentistes com els CDR, la CUP o l'ANC, fan soroll amb xiulets i cassoles, i criden proclames  com 'Fora el Borbó', 'Catalunya antifeixista' o '1 d'octubre, ni oblit ni perdó'.

Entre les pancartes que porten, n'hi ha amb la cara de Felip VI i el símbol de la corona del revés i tatxat. Durant la protesta, alguns concentrats escridassen algunes de les persones acreditades que estan accedint al Palau de Congressos per assistir a l'acte.

Una de les pancartes que duen els manifestants concentrats davant del Palau de Congressos de Catalunya
Una de les pancartes que duen els manifestants concentrats davant del Palau de Congressos de Catalunya | Cedida

També et pot interessar...