Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una dona amb un cistell davant d'un frigorífic de menjar

Ja estan tancats: Comença la vaga en 5 supermercats de Barcelona

Els treballadors de l'empresa Glovo reivindiquen una millora dels drets laborals amb una concentració de 300 persones

Aquest divendres s'ha iniciat la vaga de treballadors de Glovo que afectarà 5 centres de l'empresa a Barcelona. Segons el sindicat de CCOO el seguiment de la protesta ha estat pràcticament del 100%.

Així doncs, un total de 300 treballadors s'han concentrat per reivindicar els seus drets laborals. Des de CCOO de Catalunya s'ha reivindicat que la primera vaga convocada de manera formal ha estat un «èxit».

En concret, els supermercats de Glovo afectats se situen per tota la capital catalana: al carrer Marina, Girona, Francesc Carbonell, Consell de Cent i Travessera de Dalt. La vaga també es durà a terme els següents caps de setmana. És a dir, els dies 3, 4, 5, 10, 11 i 12 de setembre.

Com treballen els repartidors de Glovo

La vaga s'ha iniciat a les 9:30 hores del matí davant del centre localitzat al carrer Girona de Barcelona. Passada una hora els 300 treballadors de tots els centres s'han dirigit a la seu de Glovo a la capital catalana. Allí s'han tornat a concentrar a les 12.00 hores del migdia.

Els treballadors de l'empresa que fa enviaments a domicili tenen unes condicions laborals molt limitades. De fet, els 'raiders' no poden accedir a lavabos, aigua, punts de càrrega elèctrica, sales de descans, taquilles i menjadors. A més, els empleats han d'utilitzar internet i en alguns casos benzina per desplaçar-se per la ciutat i Glovo no els remunera aquest cost.

La secretària de Noves Realitats del Treball i Economia Social i Solidària de CCOO, Carmen Juares, ha denunciat: «No ens podem permetre tenir empreses que es venen com innovadores, modernes, d'economia col·laborativa i que estan explotant els treballadors en condicions molt dures, fins i tot, el seu sou no arriba al salari mínim interprofessional».

Les reivindicacions de la vaga

Els treballadors reclamen principalment que se'ls contracti de manera directa i no a través d'un «embolic» d'empreses que fan contractes temporals, segons ha explicat Juares. També es reivindica un augment del 75% del valor de l'hora treballada en dies festius i diumenges.

A la vegada demanen complements salarials per aquells dies de pluja els quals no poden treballar de la mateixa manera. A més, reclamen que el preu de l'hora treballada en horari nocturn sigui un 25% més que el salari ordinari. Els 'raiders' creuen que el cobrament d'un plus de transport per a compensar les despeses diàries per anar i tornar del domicili al centre de treball també són necessaris.

Els treballadors de Glovo denuncien que l'empresa s'hauria de fer càrrec del cost del vehicle i el telèfon. Fins i tot demanden establir unes vacances establertes, cinc minuts de descans per hora treballada i garantir el pagament de la nòmina abans de l'últim dia del mes. Respecte al tema dels lavabos, l'aigua, les sales de descans i els menjadors, els empleats esmenten és una necessitat.