Pablo Iglesias, exlíder d'Unidas Podemos, llegint un llibre

Pablo Iglesias fitxa per 'RAC 1'

Jordi Basté, conductor de la tertúlia a la qual participarà l'exvicepresident, ha recalcat que «no tot serà flors i violes»

Aquest divendres la cadena de ràdio 'RAC 1' ha anunciat a Pablo Iglesias com a nou col·laborador. L'exvicepresident del govern espanyol passarà a ser tertulià a la nova temporada del programa més escoltat de la ràdio catalana.

En concret, Iglesias passarà a ser un col·laborador setmanal d''El món a RAC 1' conduït per Jordi Basté. La presentació s'ha fet aquest matí de divendres en directe des del Festival Les Nits d'Acústica, al Teatre El Jardí de Figueres.

No obstant això, Basté ha recalcat que «superaran» fins i tot el fitxatge d'Iglesias. De fet, ha apuntat que la setmana vinent es desvetllaran més participants de la taula.

«No tot serà flors i violes» a les tertúlies per Iglesias

Basté també ha avançat que Iglesias no serà l'únic tertulià i ha apuntat que «no tot serà flors i violes» per l'exvicepresident. De fet, Iglesias haurà de contraposar les seves idees amb altres col·laboradors amb pensaments oposats. El periodista de 'RAC 1' ha expressat que aquest fet és «molt sa i molt democràtic».

Pablo Iglesias ha afirmat que està «molt relaxat i amb moltes ganes de fer coses, de dialogar i d'aprendre». A més, ha reiterat: «Tinc moltes ganes de començar amb vosaltres (amb 'RAC 1')».

Durant la presentació en directe ha desmentit que estigués a Barcelona i ha assenyalat a diversos mitjans com a propagadors i creadors de la mentida. D'altra banda també ha contestat diverses preguntes com el fet que està fent ara i per què. Això Iglesias ha respost: «Ara torno a fer el que feia abans, treballar com a investigador a la UOC i dedicar-me al periodisme crític. Em ve més de gust i crec que em va millor que la política».

Les xarxes socials no els ha acabat d'agradar la nova incorporació

Les piulades que ha fet la gent respecte a la col·laboració de Pablo Iglesias no han estat complaents amb l'expolític. De fet, han criticat tant la cadena de ràdio com amb el nou tertulià.

Alguns han fet referència a quin idioma parlarà Iglesias. Així doncs alguns usuaris han expressat: «Se sap quants mesos necessitarà Pablo Iglesias per parlar en català considerant que català i castellà són llengües similars. Dos o tres mesos?».