YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Pas endavant decisiu: anunci esperat de Salut sobre la vacunació a Catalunya

Seran 25 equips de 20 professionals, distribuïts en parelles i torns de matí i tarda que aniran primer a les residències

Vacunació d'una persona en un centre sanitari de Belfast, al Regne Unit
Durant el primer trimestre es preveu vacunar unes 470.000 persones | Catalunya Diari


Continuen els preparatius per començar a administrar la vacuna contra el coronavirus i la Conselleria de Salut ha anunciat aquest dilluns que dedicarà un total de 500 infermeres a la primera fase de la campanya de vacunació de la Covid. En concret, seran 25 equips de 20 professionals cadascun, distribuïts en subequips de parelles i torns de matí i tarda, que aniran, des de principis de gener, a les residències geriàtriques per vacunar els residents i els treballadors, considerats les persones més vulnerables.

Salut farà una crida als professionals que es vulguin apuntar a aquests equips a través dels col·legis d'infermeria. Durant el primer trimestre es preveu vacunar unes 470.000 persones, continuant, després de les residències, pels centres sociosanitaris i els hospitals. 

La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, s'ha mostrat convençuda que els professionals respondran a la crida, però ha dit que si falten sanitaris s'assignaran treballadors dels centres sanitaris. Cabezas i la consellera de Salut, Alba Vergés, han recordat que a Catalunya cada any es posen uns tres milions de dosis de vacunes, amb el que això suposa d'experiència, però han admès que aquesta campanya serà un «repte especial» pel volum de dosis que s'hauran de posar.De fet, Cabezas ha explicat que les infermeres hauran de fer una petita formació per injectar aquesta vacuna. Els donarà suport el personal administratiu. En la primera part del trimestre les infermeres es desplaçaran a les residències de gent gran per posar les vacunes a residents i treballadors. Posteriorment, des dels CAP i hospitals posaran les vacunes als treballadors dels centres sociosanitaris i sanitaris.

No es descarten canvis en el pla de Nadal 

Respecte al pla de Nadal, Vergés ha dit aquest dilluns que és un pla específic amb pautes per a les trobades familiars i en cap cas es descarta modificar-lo si les xifres de la pandèmia empitjoren. Segons la consellera, Catalunya seguirà en el tram 1 fins almenys el 21 de desembre. 
 


En tot cas, Vergés i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, han recordat que el PROCICAT es reuneix de forma ordinària cada dilluns, dimecres i divendres i de forma extraordinària sempre que calgui. Mentrestant, però, els tècnics segueixen treballant.

Els Estats Units ja han començat la vacunació

Tornant a la vacuna, els Estats Units han començat aquest dilluns la vacunació contra la Covid-19, després que el regulador donés el seu vistiplau a la vacuna de Pfizer-BioNTech. S'espera que les primeres dosis se subministrin al personal sanitari d'alt risc.

Sandra Lindsay, una infermera de curses intensives de Nova York, ha estat la primera nord-americana a ser vacunada. «Espero que això marqui l'inici del final d'un període molt dolorós de la nostra història», ha dit Lindsay als mitjans nord-americans després de rebre la dosis. El president sortint dels EUA, Donald Trump, ha celebrat a les xarxes socials el tret de sortida a la vacunació.


Comentaris

envia el comentari