La sirena d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra encesa

Denunciades 52 persones per fer un botellón de matinada a Barcelona

Des de l'1 de setembre fins al 18 d'octubre, la Guàrdia Urbana ha interposat 3.772 denúncies per consum d'alcohol a la via pública

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquesta matinada un nombrós grup de persones que estava fent un 'botellón' a la plaça de les Glòries de Barcelona. L'operació policial s'ha fet pels voltants de les 02.00 hores d'aquest dissabte a la plaça Santiago Pey, entre la Torre Agbar i el Museu del Disseny, al districte de Sant Martí.

En total, la policia catalana ha aixecat 52 denúncies administratives per consumir alcohol a la via pública i no complir les mesures sanitàries per evitar la propagació de la covid-19. Des de l'1 de setembre fins al 18 d'octubre, la Guàrdia Urbana ha interposat 3.772 denúncies per consum d'alcohol a la via pública, unes 80 cada dia, i ha desallotjat 28.822 persones per incomplir les restriccions, unes 630 diàries.

Més de 600 denúncies per consum d'alcohol al carrer

La Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotjar durant l'últim cap de setmana un total de 2.876 persones de la via pública i espais privats per incomplir les restriccions sanitàries de la covid-19. També ha interposat un total de 647 denúncies per consum begudes alcohòliques a l'espai públic i s'ha denunciat a cinc locals. Un total 6.911 persones han estar advertides per no portar mascaretes o per fer-ne un mal ús, mentre que 336 persones han estat denunciades pel mateix motiu. La Guàrdia Urbana també ha interposat 281 i 325 denúncies per no mantenir la distància de seguretat i per estar més de sis persones juntes respectivament.

La Urbana va rebre 226 trucades per molèsties a l'espai públic, de les quals el 12,8% relacionades per no respectar les mesures sanitàries, i 241 trucades relacionades amb locals i restaurants, el 58% associades amb requeriments per dubtes de la normativa de salut. Tot i que aquest cap de setmana la tasca de la Guàrdia Urbana respecte a les noves mesures de salut que afecten el funcionament de bars i restaurants s'ha centrat en l'advertiment i la pedagogia, s'ha denunciat a cinc establiments.

Des de l'1 de setembre i fins al 18 d'octubre, s'han desallotjat un total de 28.822 persones per incomplir les restriccions sanitàries, unes 630 cada dia, i s'han interposat 3.772 denúncies per consum d'alcohol a la via pública, 80 cada dia. Pel que fa a l'ús de la mascareta, la Guàrdia Urbana ha fet un total de 41.995 avisos relacionats amb el compliment de la normativa reguladora desplegada per regular el seu ús a l'espai públic i s'han interposat un total de 1.512 denúncies, 31 diàries. De cada 27 avisos, un ha acabat amb multa, però aquest cap de setmana s'ha sancionat una de cada 20 persones que ha estat avisada.

La Guàrdia Urbana ha continuat prioritzant la vigilància i el control dels espais públics, ha reforçat el servei en horari nocturn, ha establert un dispositiu específic pel control de festes il·legals i/o consum compartit de begudes alcohòliques i es monitoren les xarxes socials per detectar festes il·legals.