Un grup d'excursionistes camina en direcció a la Fageda d'en Jordà aquest dissabte, 24 d'octubre

Es comença a regular l'accés a parcs naturals catalans per les aglomeracions el cap de setmana

El Procicat ha aprovat tancar els pàrquings dels 5 parcs naturals quan estiguin al 75 %

Els aparcaments de la Zona Volcànica de la Garrotxa han arribat al límit del seu aforament, fet que ha obligat a regular l'accés de vehicles en aquest espai natural. El de la Fageda d'en Jordà ha estat un dels que s'ha omplert més ràpidament, en bona mesura perquè molts dels visitants han anat més aviat del que és habitual per tal de poder trobar lloc. La limitació marcada pel Procicat ha fet que molts dels que s'han quedat fora hagin buscat algun lloc alternatiu per deixar el cotxe.

Per això, l'Ajuntament de Santa Pau (Garrotxa) ha posat vigilants en diferents punts dels poble com urbanitzacions o disseminats per evitar que s'hi acumulés una gran quantitat de vehicles, un fet habitual els caps de setmana.

El Procicat tanca els cinc parcs naturals per evitar aglomeracions

El Procicat, paral·lelament, ha aprovat tancar els aparcaments de cinc parcs naturals quan estiguin al 75 % per evitar aglomeracions i que es tornin a repetir les imatges del cap de setmana passat, amb cotxes aparcats a vorals i voreres, segons ha informat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper. La mesura afecta el Montseny, Sant Llorenç del Munt, Montserrat, la zona volcànica de la Garrotxa i Poblet.

Cal recordar que avui Catalunya suma  6.073 nous contagis de coronavirus en les últimes 24 hores i que la taxa de risc de rebrot ha experimentat un augment considerable, situant-se en 713,37 respecte dels 635,71 d'ahir. La xifra total de contagis ja és de 225.901, dades que podrien propiciar la possible aplicació d'un toc de queda en la comunitat. Sense anar més lluny, el Consell Executiu va acordar ahir a la tarda en la reunió extraordinària demanar al govern espanyol que aprovi l’estat d’alarma. D’aquesta manera, la Generalitat podria, mitjançant seguretat jurídica necessària, aplicar el toc de queda a Catalunya.

Cal dir, però, que, tal com ha indicat la consellera de Salut, Alba Vergés, tot i l'aplicació d'un toc de queda, no significa automàticament obrir la restauració. «Hi ha mesures que es complementen entre elles i no són intercanviables. Són independents», ha dit a Catalunya Ràdio, on ha recordat que bars i restaurants també tenen horari diürn i mouen molta gent.