Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
el-vi-fa-sang

El 'Vi Fa Sang' a punt per a una nova edició a l'Espluga de Francolí

La 5a edició del Festival Internacional de Novel·la Criminal en Català tindrà lloc el 5, 6 i 7 d'abril de 2019
el-vi-fa-sang
Ahir a la tarda es va presentar el cartell del festival | Albert Oliva

 

El Festival de Novel·la Criminal en Català de l'Espluga 'El Vi Fa Sang' arriba amb novetats. La cinquena entrega d'aquest certamen tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 d'abril.  Com a novetat d'aquest 2019 es diversificarà la seva oferta per arribar a un públic més ampli i escampar la taca de la novel·la criminal arreu de la Conca de Barberà

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Espluga i el comissariat d''El Vi fa Sang' ja fa mesos que treballen en l'organització de la cinquena edició. Ahir dilluns, en una roda de premsa a l'antic hospital espluguí es van presentar les principals novetats del festival d'enguany. L'equip repeteix l'experiència del cocomissariat amb Salvador Balcells i Margarida Aritzeta i treballa en la línia de fer créixer el projecte a escala comarcal

La cinquena entrega d''El Vi Fa Sang' presenta una trentena d'actes que combinen la literatura, la gastronomia i els bons vins del territori. Un any més, el festival inclou diverses novetats per tal de consolidar el públic ja existent, captar-ne de nou i millorar la qualitat de l'oferta. En aquest sentit, s'ha definit una nova temàtica general per tal que sigui l'eix central de les taules rodones i les ponències del festival: la novel·la criminal i de baixos fons.

El festival atraurà a l'Espluga més de 40 autors i editors de novel·la criminal

 

Aquesta iniciativa, única al territori, esdevé anualment un punt de trobada d'escriptors i lectors. Enguany, 'El Vi Fa Sang' atraurà a l'Espluga de Francolí més de 40 autors i editors que presentaran les seves darreres publicacions, participaran en taules rodones o bé rebran algun dels reconeixements del certamen: els premis del concurs de relats curts o el Premi Nacional o Internacional El Vi Fa Sang.

el-vi-fa-sang
Assistents en una de les visites de l'edició del festival de 2017 | Cedida

 

La D.O. Conca de Barberà més present que mai en aquesta edició

Una altra originalitat del festival resulta del fet de maridar la literatura de gènere amb el bon vi, amb la varietat autòctona del Trepat com a referència. En aquest context, el festival no podia estar deslligat del territori i, per això, planteja propostes amb trets característics, ja que en cada acte s'assassina una botella de vi de la comarca per així poder maridar literatura i vi.

El Museu de la Vida Rural, el principal escenari

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga es tornarà a convertir en el principal espai on es desenvoluparà el gruix central d'activitats literàries del festival. Així es podrà concentrar el públic assistent en un sol lloc, evitant la mobilitat entre espais, i suposant una reducció de temps en el canvi d'escenaris. Tot i això, el festival també inclou activitats gastronòmiques i altres propostes que es desenvoluparan en cellers i restaurants del municipi, així com pels carrers de la vila.

Potser també t'interessa:

El Festival El Vi Fa Sang de l'Espluga arribarà a altres punts de la Conca