Imatge d'un fort xàfec a Barcelona

Reapareix la pluja a diverses comarques aquest dimecres amb molts núvols

Els xàfecs seran febles i cauran sobretot al Pirineu, Prepirineu i zones interiors. A la costa arribaran al tard i molt desgastades. Les temperatures es mantindran suaus

La nuvolositat serà força abundant arreu durant tot el dia, si bé el sol dominarà durant el matí al nord-est de Catalunya. Ja durant les primeres hores de la jornada poden caure plugims o quatre gotes a comarques de l’oest i del litoral i prelitoral de Tarragona. Poca cosa tot plegat.

Serà a partir de la tarda quan el front atlàntic arribarà i portarà ruixats a les comarques de Lleida, Pirineu i de gran part de l’interior. En general seran precipitacions febles i minses, però a la cara sud del Pirineu i Prepirineu lleidatà poden ser localment abundants i deixar entre 20 i 40 l/m², on la cota de neu anirà baixant dels 2.000 metres als 1.500.  

Amb el pas de les hores, els xàfecs arribaran a més comarques, també a la costa ja al tard, però seran fenòmens molt febles  que, a tot estirar, deixaran dos litres en aquesta àrea. Misèria i companyia, però almenys es trencarà la ratxa sense pluja que arrosseguem.

Alerta per fort vent

El vent del sud bufarà arreu entre feble i moderat, cosa que farà augmentar la temperatura a gran part del territori, especialment al nord-est. No obstant, les ràfegues poden ser fortes o molt fortes als cims del Pirineu i de l’Empordà amb fins a 90 km/h, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes a tota aquesta àrea:

Temperatures agradables una mica més altes

El vent del sud farà augmentar la temperatura arreu de forma lleugera, si bé l’ascens pot ser moderat al nord-est. la majoria de màximes es mouran entre els 15º i 20º, però a l’interior de Girona es superaran aquestes xifres. Al Pirineu es situaran entre els 10º i 15º. Ambient agradable en conjunt i de nit no glaçarà enlloc fora dels cims del Pirineu.

Més xàfecs dijous però cap de setmana tranquil

De cara a dijous, quedaran alguns xàfecs al Pirineu, Prepirineu i nord-est de Catalunya, especialment a la tarda.  Les temperatures baixaran i el mestral entrarà amb ganes al sud del país, també la tramuntana a l’Empordà. Els següents dies estaran marcats per un retorn de l’estabilitat i un nou ascens dels termòmetres de cara al cap de setmana. 

  • També et pot interessar: El canvi climàtic ja redueix en un 15% la pesca a la península ibèrica