Puigdemont

Puigdemont: «Catalunya és reconeguda a tot el món com un país»

L'expresident de la Generalitat ha publicat un missatge a Instagram on analitza i esclareix la situació en què actualment es troba el procés

Quan Carles Puigdemont va marxar a Bèlgica per evitar que la justícia espanyola el detingués, van ser moltes les persones que creien que el procés havia mort, i amb ell, qualsevol possibilitat que existís una república catalana independent. Però lluny de rendir-se, l'expresident de la Generalitat ha estat en continu moviment, realitzant conferències i reunint-se amb personalitats de rellevància sempre que ha tingut ocasió.

No només això, sinó que l’impulsor de la Crida és un defensor acèrrim de la seva terra i de la situació catalana, i així ho demostra contínuament a través de les seves publicacions a xarxes socials. Ara, ha publicat un missatge d’allò més enigmàtic, on ha donat a entendre que la possibilitat que existeixi una Catalunya independent està més a prop que mai.

«Som en una fase de transició»

Així les coses, Puigdemont compartia al seu Instagram una fotografia seva on apareixia amb un ampli somriure, i l’acompanyava de les següents paraules: «Catalunya no és independent des d’un punt de vista administratiu. Però avui dia és reconeguda a tot el món com un país».

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Catalunya no és independent des d'un punt de vista administratiu. Però avui dia és reconeguda a tot el món com un país. Gent de tot arreu sap qui som. I la presa de consciència és una etapa preliminar del reconeixement formal. Som en una fase de transició. Abans que puguem ser reconeguts de iure, hem de ser reconeguts de facto. És una manera de fer. La qüestió de quan serem independents formalment no la plantegem. Ja som independents, encara que no del tot. L'economia catalana depèn cada cop menys de l'espanyola. La inversió augmenta, l'economia creix. Som competitius en l'àmbit internacional. Som en un estat d'independència en moviment. #CatalanRepublic

Una publicación compartida de Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) el

El text, però, no acabava aquí, i prosseguia fent patent que «la presa de consciència és una etapa preliminar del reconeixement formal». El diputat del PDeCAT fins i tot s’atrevia a anar un pas més enllà, i explicava que actualment «som en una fase de transició».

  • Relacionat:  Puigdemont apareix per sorpresa a l'Eurocambra per inaugurar una exposició.

Puigdemont creu que «ja som independents»

Amb tot, l’expresident de la Generalitat té clar que el procés no serà bufar i fer ampolles: «Abans que puguem ser reconeguts de iure, hem de ser reconeguts de facto. És una manera de fer». A més, rebutja establir una data límit, en afirmar que «la qüestió de quan serem independents formalment no la plantegem».

Fent ús de la contundència que tant el caracteritza, clama el següent: «Ja som independents, encara que no del tot». Per aquells qui no acabin d’entendre el sentit d’aquesta afirmació, Puigdemont ho esclareix a continuació, expressant que «l’economia catalana depèn cada cop menys de l’espanyola».

Per concloure el text, Puigdemont ha escollit una frase d’allò més significativa, que resumeix de manera clara tot l’explicat anteriorment: «Som en un estat d’independència en moviment».

  • També pots llegir:  Susanna Griso podria fer el salt a la política amb Ciutadans.