Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Personal sanitari administrant la vacuna d'AstraZeneca a una persona al País Basc

Arribada rècord de vacunes a Catalunya: 600.000 dosis aquesta setmana

Formen part d'un contingent de quatre milions de vaccins —d'AstraZeneca, Pfizer, Moderna i Janssen— que rep Espanya

El Ministeri de Sanitat —i de retruc el Departament de Salut— considera que aquesta setmana «ha de marcar un punt d'inflexió» en el procés de vacunació, ja que arribaran prop de quatre milions de vacunes de les diferents marques autoritzades per l'Agència Europea del Medicament (EMA per les sigles en anglès). Aquesta xifra rècord suposa gairebé el doble de la quantitat prevista per aquesta setmana. D'aquests quatre milions, 1,5 seran d'AstraZeneca i està previst que arribin avui dijous, segons va confirmar aquest dimecres la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

D'aquest important contingent de vaccins, Catalunya en rebrà unes 600.000 dosis, un fet que permetrà accelerar la vacunació de les persones majors de 60 anys. En aquest sentit, la ministra va reiterar que l'arribada de vacunes permetrà complir els objectius fixats, un 70% de vacunats a finals d'agost —el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, no descartava dimarts que pogués ser durant el mes de juliol— i cinc milions de persones vacunades amb la pauta completa «la setmana que ve».

La decisió sobre les persones menors de 60 anys que ha han rebut una dosi d'AstraZeneca

D'altra banda, la ministra de Sanitat va confirmar ahir que la Comissió de Salut Pública decidirà divendres com es completa la pauta de vacunació de les persones de menys de 60 anys que van rebre una primera dosi d'AstraZeneca abans que es limités l'ús del vaccí als col·lectius de majors de 60 anys. A hores d'ara s'estudia si es completa la pauta amb la mateixa marca, amb un altre producte o es demora la segona punxada a l'espera de més evidència científica.

En la seva intervenció després del Consell Interterritorial de Salut, Darias va assegurar que espera que la Generalitat compleixi l'ordre judicial que l'obliga a vacunar agents de la Policia i la Guàrdia Civil fins al mateix percentatge que els Mossos. En aquest sentit, ha indicat que, si no és així, l'executiu estatal està preparat per fer-ho.