Home comptant bitllets

Els 7 bancs que avancen el pagament de jubilació el mes de febrer

Els jubilats es mantenen pendents de la decisió dels bancs

Les pensions de jubilació se solen abonar a mes vençut per part de la Seguretat Social. Tot i això, la tendència per part dels bancs és a avançar l'ingrés d'aquestes pagues. De moment, hi ha set entitats que treballen així en un intent per facilitar la tasca als seus clients.

Encarem la recta final del febrer i són molts els que es pregunten quin dia concret rebran els diners. Els jubilats esperen amb certa impaciència aquesta data per diversos motius. Serà la segona vegada de l'any en què es poden beneficiar de la pujada del 8,5 %, però també reparen en el notable increment dels preus, que continuen disparats.

Malgrat l'esforç del govern espanyol per equiparar les pensions a la inflació, la situació comença a resultar una mica asfixiant en algunes llars. Per això, hi ha un especial interès per conèixer el dia exacte de cobrament. En general, les dates solen ser sempre les mateixes i coincideixen gairebé tots els mesos. Ara bé, es pot donar el cas que entrin en escena una sèrie de circumstàncies que puguin alterar els plans dels bancs. En alguns casos es veurien obligats a avançar o, fins i tot, endarrerir els abonaments de les pensions.

Imatge d'un home comptant diners
El fet d'avançar l'ingrés de les pensions suposa un alleugeriment per a moltes persones jubilades. | Getty Images

Quan fa el pagament la Seguretat Social?

El pagament de les pensions de jubilació per part de la Seguretat Social es fa a mes vençut, és a dir, entre els dies 1 i 4 del mes següent. Per tant, en condicions normals, l'usuari hauria de percebre la prestació del febrer entre l'1 i el 4 de març.

Tanmateix, tal com destacàvem abans, la majoria d'entitats opten per avançar aquests ingressos. Des de fa temps ho fan així i es pot dir que s'ha implantat de manera definitiva. Per a més comoditat dels seus clients, opten per fer arribar les pagues a finals de mes. Per tant, no caldrà que esperin fins al març.

Hi ha una sèrie de bancs que aposten per fer-ho entre els dies 22 i 28 de cada mes. Si prenem com a referència el gener, Bankinter va decidir abonar les pensions el dia 23. Per la seva banda, Sabadell, BBVA, CaixaBank o ING ho van avançar al 25.

Quins seran els terminis de pagament al febrer?

De moment, es desconeixen quines són les intencions de les entitats financeres per a aquest mes, però el més normal és que segueixin la línia de gener. És cert que la situació pot canviar una mica, ja que els dies 25 i 26 són cap de setmana.

bitllets de 50 i 20
La majoria d'entitats sol abonar-ho entre el 22 i el 28 cada mes. | GETTY IMAGES

En vista d'això, el més previsible és que la majoria es decanti per posposar el pagament fins dilluns que ve, que seria 27. No obstant això, en tractar-se d'un mes tan curt, tampoc no es descarta que els ingressos es facin amb anterioritat a aquesta data.

Si realment pretenen concedir algun tipus d'avantatge als jubilats, haurien de fer l'abonament abans d'aquells dies. S'espera que entre els dies 23 i 24 es facin els ingressos de les pensions a CaixaBank, Banco Santander i Bankinter. El diari Ideal assenyala que el previsible és que Sabadell, ING, BBVA i Cajamar avancin el termini de cobrament.

En lloc del 25, tal com van fer el darrer mes, ho farien el 24. D'aquesta manera, cobrarien les pensions el cap de setmana. Els usuaris de les entitats bancàries que optin per no avançar els terminis hauran d'esperar fins dilluns següent. El dia 27 de febrer rebrien la pensió.

En qualsevol cas, si hi ha un especial interès per conèixer el dia concret de pagament, el millor és consultar-ho amb el banc corresponent, ja que solen fer servir unes dates més concretes.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!