URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

El 70% de la plantilla de Torrot-Gas Gas avala l'acord per l'ERO temporal

L'expedient, que afecta 128 treballadors, es començarà a aplicar a partir de dilluns i s'allargarà fins a finals d'any
El fabricant de motos complementarà un 10% de l'atur als treballadors que es vegin afectats per l'expedient  | CatalunyaDiari.cat

 

El 70% de la plantilla de Torrot-Gas Gas ha avalat l'última proposta que va fer l'empresa i d'aquesta manera es tanca un acord per a l'ERO temporal. L'assemblea de treballadors, que s'ha celebrat de manera simultània a les diferents seus de la companyia (Salt, Madrid i Cadis) ha avalat els diferents punts que el fabricant de motos va oferir al comitè i sindicats.

 

Entre aquests, complementar un 10% la prestació d'atur, respectar les pagues extra i les vacances i pagar 900 euros lineals a aquells a qui s'obligui a estar-se a casa quan es comenci a aplicar l'ERO. Dels 104 treballadors que han participat en l'assemblea, 73 han votat a favor de la proposta, 29 ho han fet en contra i hi ha hagut dues abstencions. L'ERO temporal es farà efectiu aquest proper dilluns i durarà fins a finals d'any.

 

Durant aquest temps, els treballadors aniran a l'atur en funció de les necessitats de producció. Martínez ha explicat que, a partir del moment en què els primers treballadors surtin de la fàbrica, es constituirà una comissió de seguiment de l'ERO, que s'anirà reunint periòdicament cada dimecres per garantir que es compleixi l'acord. Els treballadors de la companyia, que fabrica motos elèctriques i de trial, han donat el vistiplau a les compensacions que l'empresa va oferir al comitè i als sindicats aquest dimarts.

 

Atur, pagues extra i vacances

L'empresa permetrà que els treballadors puguin recuperar les vacances durant l'any vinent  | CatalunyaDiari.cat

  

Segons fixa el pacte entre els parts, el fabricant de motos complementarà un 10% de l'atur als treballadors que es vegin afectats per l'expedient. A més, com que aquells a qui ara s'enviï a casa no podran cobrar la prestació fins al setembre, la companyia també els farà un avançament lineal de 900 euros perquè puguin acabar de passar l'estiu abans no comencin a percebre el subsidi.

  

Torrot-Gas Gas també garanteix que retornarà econòmicament el 50% de l'atur que generin aquells treballadors afectats per l'ERO. Això sí, en aquest cas la mesura no es començarà a aplicar fins al 2020. Quan s'aixequi l'expedient, la companyia calcularà cas per cas quina quantitat han de rebre tots aquells que temporalment hagin perdut la feina i els l'anirà abonant.

  

Per últim, l'empresa permetrà que els treballadors puguin recuperar les vacances durant l'any vinent i els ha garantit que tampoc perdran la paga extra. La plantilla la cobra prorratejada i Torrot-Gas Gas els pagarà les quantitats pendents d'aquest 2019 a partir del segon semestre de l'any que ve.

 

La majoria, a la fàbrica de Salt

En total, l'ERO afectarà 128 treballadors. D'aquests, 95 treballen a la fàbrica que Torrot-Gas Gas té a Salt. N'hi ha onze més que treballen a Vilablareix i els restants es reparteixen entre les oficines de Mataró, Madrid i Cadis.

  

Segons apareixia a la documentació de l'ERO d'extinció que l'empresa va presentar aquesta primavera –i que no va acabar aplicant- el fabricant de motos acumula 41 MEUR de pèrdues en tres anys. Durant el darrer exercici, a més, Torrot-Gas Gas també va patir una davallada de vendes de més del 50% (passant dels 39,3 MEUR de facturació del 2017 als 22 de l'any passat).

 

També et pot interessar...