Seat, Guissona, General Markets Food i Essity Spain són les empreses catalanes que més facturen

A escala nacional, el pòdium està liderat per Mercadona al capdavant, Repsol en segona posició, i, finalment, en tercer lloc, la Companyia de Petrolis SAU
Seat, Guissona, General Markets Food i Essity Spain lideren el pòdium de les empreses catalanes que més facturen | Business Insider

 

L'exercici fiscal del 2018 de les empreses espanyoles ha reflectit que Barcelona és la segona província, per darrere de Madrid, on les companyies registren números més alts de facturació, amb un total de 13,98% d'empreses concentrades a la capital catalana. Així mateix, les empreses catalanes que més facturen són: Seat (9 en el rànquing nacional), a Martorell, Barcelona; Guissona Corporació Alimentària (89), a Guissona, Lleida; General Markets Food (151), a Vilamalla, Girona; i, finalment, Essity Spain (300), a Puigpelat, Tarragona.

 

SEAT és l'empresa catalana que més factura, a més es troba entre les 10 amb més vendes de tot l'Estat. | Cedida

 

SEAT - Barcelona 

L'empresa automobilística catalana per antonomàsia lidera el pòdium del rànquing català —9è lloc del nacional— d'empreses amb més facturació. Amb seu a Martorell i un capital social de 120.200 euros, la companyia fundada el 1949 va facturar un total de 9.551 milions d'euros (MER). 

 

Guissona és la segona empresa catalana que més factura, convertint-se en la primera del sector alimentari. | Cedida

 

Guissona Corporació Alimentària - Lleida 

El Grup Alimentari de Guissona, amb seu a Guissona, desenvolupa totes les activitats ramaderes, industrials i comercials necessàries amb l'objectiu d'arribar al consumidor sense la participació d'intermediaris, i, finalment, distribueix i ven els seus productes directament mitjançant les botigues bonÀrea. La cooperativa més gran de Catalunya es posiciona en el segon lloc d'empreses catalanes amb més facturació, i en el 89è lloc del rànquing nacional amb una facturació de 1.673,7 milions d'euros

 

El grup General Markets Food, amb seu a Vilamalla, es troba en 3a posició del rànquing català | Cedida

 

General Markets Food - Girona 

Amb seu a Vilamalla, a l'Alt Empordà, compartint sector amb Guissona, General Markets Food es troba en el tercer lloc d'aquesta classificació. La corporació catalana es col·loca en la 151a posició del rànquing nacional amb una facturació anual de 1.030,6 milions d'euros.

 

Essity Spain es col·loca en 4a posició i és l'empresa que més factura a la província de Tarragona | Cedida

 

Essity Spain - Tarragona 

Aquesta empresa tarragonina, amb seu a Puigpelat, factura 556,2 milions d'euros a l'any. Es tracta d'una societat limitada que té per objecte la fabricació, la comercialització —la importació i exportació—, distribució i venda a l'engròs i al detall de roba de vestir i uniformes. Essity Spain es col·loca en el 4t lloc del rànquing català i en el 300 de la classificació nacional.

 

A escala nacional

Espanya és seu de grans empreses i multinacionals. L'any passat hi va haver un canvi en el lideratge de les corporacions que més facturen: el gegant de la indústria alimentària Mercadona (Valencià) que es trobava en segon lloc des del 2017, va facturar més de 21.000 milions d'eurosun 6% més que el darrer anysuperant així a Repsol, que va facturar-ne 19.180. En tercer lloc, compartint sector amb Repsol, hi roman la Companyia Espanyola de Petrolis SAU amb una facturació de 16.154 milions d'euros, que suposa un increment considerable del 20% respecte al 2016. Les tres empreses més grans del país sumen un total de 56.334 milions d'euros.

  

Els sectors alimentaris, energètics i el petrolier són els que més facturen amb Mercadona —1a posició en el rànquing nacional—, Endesa (6) i Repsol (2). Paral·lelament, hi ha una forta presència del sector tèxtil, amb la proliferació d'Inditex (8), i del sector automobilístic amb SEAT (9) i, gairebé empatat, Ford Espanya (10).

 

També et pot interessar...