URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

L'exhumació de Franco costarà tres vegades més del que s'havia calculat

Patrimoni Nacional inicialment pressupostava 3.738,90 euros, però sembla que el preu s'ha disparat
El pressupost per a l'exhumació de Franco es triplica | Cedida.

 

El passat mes de gener, el Patrimoni Nacional va calcular que l'exhumació i el trasllat de Francisco Franco costaria al Govern espanyol exactament 3.738,90 euros. Però ara, el diari 'Público' ha assegurat que serà tres vegades més car del que es va preveure en un principi. El mitjà ha assegurat que l'exhumació està pressupostada en 11.709 euros.

 

«11.709 euros, IVA inclòs»

A través d'una pregunta feta pel Portal de Transparència del Govern, el Ministeri de Presidència explica que «una empresa s'encarregarà de la tasca d'exhumació i trasllat». A més, han apuntat que «el pressupost d'adjudicació per a les actuacions que consten en el contracte ascendeixen a 11.709 euros, IVA inclòs».

 

Tot i que el Govern ja ha pressupostat en 11.709 euros l'exhumació, encara falten afegir-hi més despeses. | Gtres

 

Aquesta xifra s'allunya bastant de la de 3.738,90 euros que estava prevista des de febrer, tal com va apuntar 'El Independiente', mitjà el qual va tenir accés a la memòria de 17 pàgines que detallava aquesta informació del cost i que, a més, descrivia detalladament les feines que s'hauran de fer al Valle de los Caídos per a retirar la llosa i tapar el forat que quedarà un cop es procedeixi a l'exhumació.

 

Encara falten despeses a sumar

D'aquesta manera, a través d'una pregunta resposta a través d'un Portal, La Moncloa ha informat de l'augment de la despesa que comportarà l'exhumació del dictador. Tot i això, encara faltaria sumar-ne més, ja que en aquests 11.709 euros encara no es comptabilitzen les despeses per a la inhumació posterior al panteó del cementiri de Mingorrubio.

 

 

També et pot interessar...