Elaboren un mapa interactiu sobre la delinqüència a Catalunya

L'han elaborat els Mossos d'Esquadra juntament amb l'Institut Cartogràfic de Catalunya amb l'objectiu d'informar la població
Mapa de delinqüència a Catalunya | ICGC i Mossos d'Esquadra

 

En quines zones de Catalunya hi ha més homicidis, furts, o delictes fiscals? Els Mossos d'Esquadra i l'Institut Cartogràfic de Catalunya han posat en marxa un nou web on es pot veure, a través d'un mapa interactiu, en quins territoris de Catalunya hi ha més delictes. 

 

El mapa permet consultar els delictes denunciats des de l'any 2011 a Catalunya, dividits per tipologies, com ara falsificació de diners, organitzacions de grups criminals, o tràfic d'éssers humans, entre d'altres. Cada categoria elabora una barra de dades que mostra el nombre de casos del delicte en qüestió per àrea policial i que es representa en el mapa de Catalunya, on apareix cada àrea pintada del color corresponent.

 

«Ens acosta als països avançats»

El director general dels Mossos, Andreu Martínez, ha explicat que és una «necessitat» exposar els fets de delinqüència a la ciutadania i situar-ho de manera geogràfica. «És una eina que ens acosta al nivell d'altres països avançats», ha defensat Martínez. 

 

El cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals dels Mossos, el comissari Josep Codina, ha explicat que es pretén que més endavant es puguin consultar les xifres per municipis de més de 50.000 habitants i en una fase següent per municipis de més de 20.000.  El comissari ha afegit que en el futur també s'hi volen incorporar altres elements, com ara els fets resolts i les dades dels denunciants.

 

 

Les zones amb més delictes

A més, aquesta eina ajuda a localitzar totes les comissaries d'arreu de territori català, i disposa de l'opció de veure el mapa interactiu en 3D. També permet veure'n l'evolució de les dades dels últims set anys. Fins ara, aquesta informació ja es penjava a la pàgina web dels Mossos, però de manera molt menys visual.

 

Si es cerca pels territoris amb més delictes per agressions sexuals, apareixen en vermell més fosc les comarques de Lleida de Segrià, Les Garrigues i Pla de l'Urgell, Així com l'Hospitalet de Llobregat i Ciutat Vella (Barcelona). Pel que fa als delictes per falsificació de moneda i efectes timbrats, les àrees amb més nombre de casos són el Tarragonès, i Sant Martí (Barcelona), així com Sabadell, Granollers, Osona o Arenys de Mar.

 

Si se centra la recerca als territoris amb més homicidis en grau de temptativa, destaquen el Tarragonès, Lleida, l'Eixample, l'Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola i Mataró. Els delictes d'incendi abunden a la comarca del Bages i a Cornellà de Llobregat, i les amenaces se centren a Lleida, el Tarragonès, el Baix Camp i Priorat, l'àrea metropolitana de Barcelona i les comarques Gironines. El Pirineu Occidental és la regió amb menys delictes de Catalunya.

 

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Actualitat