Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Onada de calor extrema amb temperatures de 40 graus.

Catalunya i 7 comunitats més amb alerta de l'AEMET per avui: un forn de dia i de nit

Les altes temperatures es donaran durant el dia, però la nit tampoc no donarà treva, amb temperatures igualment elevades

L'AEMET ha emès un avís urgent: avui s'espera que arribi el pitjor de la calor. Les temperatures assoliran nivells extrems a gran part del país, amb màximes que podrien superar els 40 graus en algunes regions.

Persones caminant sota el sol amb una temperatura de 40 ° C mostrada en un termòmetre de farmàcia i un emoji de calor.
La calor torna a prémer aquest dijous | Europa Press, catalunyadiari.com

Les autoritats recomanen prendre precaucions addicionals. Evitar l'exposició perllongada al sol, mantenir-se ben hidratat i prestar especial atenció als grups més vulnerables, com ara nens, ancians i persones amb malalties cròniques.

Més de 40 graus al dia i 20 a la nit

L'AEMET ha anunciat que aquest dijous les temperatures assoliran nivells extrems, superant els 40 graus a diverses zones de l'est i el sud peninsular. Aquesta intensa calor vindrà precedida per una matinada molt càlida, durant la qual en àmplies àrees no s'haurà baixat dels 20 °C.

L´ambient càlid no es limitarà a la península. A les Canàries, especialment al sud de Gran Canària, s'espera que les temperatures superin els 34 °C.

L'AEMET ha informat que les temperatures màximes experimentaran un augment generalitzat a tot el país. A àmplies zones del terç sud ia les depressions del nord-est, se superaran els 36 graus, arribant fins i tot als 40 graus en punts específics del Guadalquivir i del Segura.

Les temperatures mínimes també augmentaran al terç sud peninsular ia les Canàries, mentre que a la resta del país es mantindran sense canvis significatius.

Aquest increment tèrmic donarà lloc a nits tropicals, amb temperatures que no baixaran dels 20 graus, a les valls atlàntiques del sud-oest, el medi Ebre i l'àrea mediterrània.

Dona caminant descalça per la platja amb les xancletes a la mà i un para-sol taronja
Passarem una jornada extrema | Europa Press

Fins a 8 comunitats sota avís avui

Andalusia, Aragó, el País Valencià i Castella-la Manxa es troben sota alerta taronja de l'AEMET, cosa que indica un risc important a causa de les temperatures extremes que s'esperen. En aquestes zones, els termòmetres podrien superar els 40 graus.

D'altra banda, les Illes Balears, Catalunya, Madrid, Múrcia, Navarra i la Rioja estan sota alerta groga. Tot i que el risc és menor en comparació de l'alerta taronja, les temperatures en aquestes comunitats també seran molt elevades, superant els 36 graus a molts punts.

Davant d'aquesta situació, és crucial que la població prengui mesures de precaució. En aquest context, és crucial seguir les indicacions de l'AEMET i estar atents a les actualitzacions meteorològiques per enfrontar de la millor manera possible aquest desafiament climàtic.