Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jove amb ulleres i expressió seriosa, fons de cel ennuvolat amb signes d'interrogació vermells i emojis d'advertiment i sorpresa.

Les 'cabanyoles' de Jorge Rey confirmen el que ningú més veia: 'La Niña' ho canvia tot

Jorge Rey deixa clar que el temps encara ens té preparada alguna sorpresa i que aquest estiu no serà normal

Les últimes setmanes, el temps ha estat un veritable trencaclosques a Espanya. Mentre alguns dies es registren temperatures de calor extrema, altres es veuen marcats per intenses pluges. Aquesta variabilitat ha deixat molts ciutadans en la disjuntiva de sortir amb paraigües o amb ventall, ja que el clima sembla canviar d'un moment a l'altre.

Imatge de fons de diverses persones per un passeig marítim, algunes en màniga curta i altres amb jaqueta, a més d'una imatge de Jorge Rey, en primer pla, i unes emoticones de tempesta, sol i un interrogant
El temps està sent, i encara serà, molt canviant | Europa Press, Youtube: El Tiempo con JR

Aquest fenomen no ha pres per sorpresa tothom. Jorge Rey, conegut meteoròleg i expert en prediccions climàtiques, ja havia alertat sobre aquesta situació fa unes quantes setmanes. Segons Rey, aquests canvis dràstics en el clima són conseqüència directa del fenomen 'La Niña', que està afectant de manera significativa els patrons meteorològics.

'La Niña', un fenomen climàtic caracteritzat pel refredament de les aigües de l'oceà Pacífic equatorial, ha estat identificat com el principal responsable d'aquestes alteracions. Aquest refredament provoca una sèrie de canvis a l'atmosfera que resulten en condicions climàtiques extremes i variables a diferents parts del món.

En algunes zones del país, les temperatures han assolit nivells rècord i han obligat els ciutadans a buscar refugi en llocs frescos ia mantenir-se hidratats. En contrast, altres regions han experimentat pluges torrencials que han causat inundacions i esllavissades de terra, afectant la vida quotidiana i la infraestructura local.

Els experts en meteorologia han instat la població a mantenir-se informada i preparada per a aquests canvis bruscs.

Jorge Rey ja ho va advertir: un estiu de pluges i tempestes

Les cabanyoles de Jorge Rey ho havien previst. Aquest estiu està sent diferent, i el jove meteoròleg havia alertat fa diverses setmanes que això passaria.

Jorge Rey va anticipar un panorama climàtic inusual. Segons Rey, l'agost serà el mes més calorós de l'any, però l'estiu en general es caracteritzarà per un comportament anòmal quant a precipitacions.

El fenomen de 'La Niña' jugarà un paper crucial, provocant tempestes més generalitzades que beneficiaran especialment la Mediterrània espanyola, una regió que ha estat patint una severa sequera.

Imatge de fons d'uns núvols negres, amb emoticones de tempesta i dues imatges més, una de Jorge Rey en primer pla, i una altra d'un cotxe per una carretera mullada
Jorge Rey ja havia avisat de les tempestes que ens esperaven aquest estiu | Europa Press, Youtube: El Tiempo con JR, Getty Images

"Serà un estiu que no destacarà per les onades de calor i sí per les pluges", assegura Rey. Subratlla que aquest canvi podria portar un alleugeriment significatiu per a les àrees afectades per la falta d'aigua.

Segons les prediccions, aquesta inestabilitat generalitzada encara podria durar uns dies més, i mantenir-se de forma puntual durant l'estiu. Tot i que, això sí, l'agost serà molt més estable.